Geplaatst op: 24-10-2017 om 21:17 uur
Laatst gewijzigd op: 18-06-2020 om 10:22 uur

Voor scholen kinderopvang met corona informatie

Informatie voor scholen 2019 2020   

Aan iedere school (basis-, voortgezet en speciaal onderwijs) is een Jeugdgezondheids (JGZ)-team verbonden. Het JGZ-team bestaat uit een JGZ-arts (schoolarts), een JGZ-verpleegkundige en een assistent. Samen met ouders of verzorgers en school willen de medewerkers van Jeugdgezondheidszorg een bijdrage leveren aan een goede gezondheid en ontwikkeling van kinderen. De afdeling Jeugdgezondheidszorg doet dit onder meer door het uitvoeren van preventieve gezondheidsonderzoeken en onderzoeken op indicatie bij kinderen.

Daarnaast wordt voorlichting en advies gegeven aan ouders en kinderen en intern begeleiders en leerkrachten van scholen. Zo kunnen de jeugdarts en jeugdverpleegkundige scholen ondersteunen bij calamiteiten of overlijden.

Meer informatie
Voor algemene informatie en het maken van afspraken via telefoonnummer 023-789 17 77 bereikbaar van maandag tot en met vrijdag van 8.30-12.30 en van 13.00-17.00 uur.
E-mail: frontofficejgz@vrk.nl.

 Hieronder vindt u de meest recente informatie voor scholen over JGZ / Corona virus

Werkvorm, in gesprek over corona BO 

Websites 

Actuele vragen en antwoorden 

Mag trakteren?

Er zijn ( nog) geen officiële adviezen gegeven over trakteren. Scholen kunnen dus eigen beleid maken. Er zijn scholen die ervoor kiezen om het (nog) niet toe te staan. Voor scholen die het wel toestaan zouden de volgende regels in acht genomen kunnen worden:

  • Uitgangspunt is een in de winkel gekochte voorverpakte traktatie en niet een zelf verpakte traktatie uit te delen
  • Bewegingen in school minimaliseren. ( ouders gaan dus niet de school in, leveren traktatie bij de deur af)
  • Trakteren alleen in de klas
  • Leerling gaat niet de klassen rond met een kaart, maar school kan zorgen dat de leerkrachten al een kaart geschreven hebben. ( dit om te voorkomen dat leerlingen andere klassen ingaan en aan het bureau van de leerkracht staan)
  • Creatieve ideeën laten we graag aan de leerkrachten over: bv  Leerkrachten maken 1 verjaardags filmpje die ze telkens naar een jarige appen. Of andere leuke ideeën

 

Opvoedinformatie (corona) voor ouders op onze website ( ook in andere talen) 

Overige informatie

Mocht er op uw school een calamiteit of overlijden zijn, dan kan de jeugdarts of jeugdverpleegkundige verbonden aan uw school school ondersteunen en met u meedenken in het proces. Indien u geen rechtstreekse gegevens heeft kunt u hen bereiken op werkdagen via ons algemene nummer 023 7891777 van 8.30 - 12.30  en 13.00 - 17.00

Voor basisscholen is ook een leskoffer omgaan met verlies en omgaan met emoties bij echtscheiding en andere levensgebeurtenissen te leen.