Geplaatst op: 24-10-2017 om 21:17 uur
Laatst gewijzigd op: 12-12-2022 om 11:55 uur

Voor scholen

Aan iedere school is een Jeugdgezondheids (JGZ)-team verbonden. Het JGZ-team bestaat uit een JGZ-arts (schoolarts), een JGZ-verpleegkundige en een assistent. Samen met ouders of verzorgers en school willen wij een bijdrage leveren aan een goede gezondheid en ontwikkeling van kinderen.

Wij doen dit onder meer door het uitvoeren van preventieve gezondheidsonderzoeken en onderzoeken op indicatie bij kinderen. Daarnaast wordt voorlichting en advies gegeven aan ouders en kinderen en intern begeleiders en leerkrachten van scholen.

Seksueel gezond op school

Scholen zijn via de kerndoelen in het onderwijs verplicht om aandacht te besteden aan seksuele vorming. Er zijn signalen dat deze kerndoelen op dit moment te open geformuleerd zijn, waardoor deze onvoldoende richting geven voor het onderwijs. Het Centrum voor Seksuele Gezondheid van de GGD Kennemerland kan daarin duidelijkheid en ondersteuning bieden. Bekijk onze webpagina Seksueel gezond op school.

Contact

Calamiteiten, leskoffers PO en hoofdluis

Mocht er op school een calamiteit of overlijden zijn, dan kan de jeugdarts of jeugdverpleegkundige de school ondersteunen en meedenken in het proces. Indien je geen rechtstreekse gegevens hebt kun je hen bereiken op werkdagen via ons algemene nummer 023 7891777 van 8.30 - 12.30  en 13.00 - 17.00 uur.

Documenten om te gebruiken in het geval van een calamiteit 

Overige informatie: 

Hygiƫne

Leren in een schone en frisse school is voor iedereen van belang. Een schone en frisse klas zorgt voor betere leerprestaties, minder gezondheidsklachten en minder ziekteverzuim voor zowel de kinderen als de leerkrachten. De GGD bezoekt vanaf 2018 alle basisscholen om de paar jaar om te kijken of er verbeterpunten zijn met betrekking tot de gezondheid en hygiëne.

Meer weten