Geplaatst op: 25-08-2021 om 14:55 uur
Laatst gewijzigd op: 27-08-2021 om 11:57 uur

Ben je student? Lees dan snel verder

flyer inholland ggd kennemerlandCorona-voorlichting op Inholland

Het studiejaar gaat weer van start. Tijdens de introductieweek van 30 augustus a.s. geven GGD-medewerkers op Inholland aan de Bijdorplaan 15 in Haarlem van 10.00 tot 16.00 uur, voorlichting over vaccineren tegen COVID-19. Achter de school staat ook een prikbus van GGD Kennemerland waar je kan langslopen om je direct te laten vaccineren, zonder afspraak dus. 

Informatie over het coronavaccin

Laat je goed informeren over het coronavaccin voordat je de keuze maakt om je te laten vaccineren. Informatie hierover vind je ook op: ggdkennemerland.nl/coronavaccin.

Voorbereiding op het coronavaccin

  • Doe een mondkapje op als je bij de prikunit bent. 
  • Neem je identiteitsbewijs mee. 
  • Jonger dan 16 jaar? Dan is de toestemming van je ouder/verzorger nodig, maar ook die van jou. Zie meer uitleg op ggdkennemerland.nl/coronavaccin

Wanneer beschermd na vaccinatie?

Bij GGD Kennemerland vaccineren we met de vaccins van Pfizer en Janssen. Kies je voor het Janssen-vaccin (vanaf 18 jaar en wanneer je niet zwanger bent), dan is één prik voldoende en ben je na 28 dagen beschermd. Kies je voor Pfizer, dan krijg je ongeveer na 4 weken je 2e prik en ben je 14 dagen na je 2e prik beschermd. 

Overige vaccinatielocaties

Woon je in de regio Kennemerland maar studeer je niet aan Inholland en wil je wel gevaccineerd worden?
Naast de tijdelijke locatie op Inholland kun je zonder afspraak binnenlopen bij onze andere vaccinatielocaties in Haarlem en bij Schiphol. Adressen van vaccinatielocaties in de regio Kennemerland waar je zonder afspraak terecht kunt:

Locatie

Openingstijden vrije inloop vaccinatie

Schiphol: Loevesteinse Randweg 110, 1119 EK (P4 langparkeren) 
 Inloop op maandag, dinsdag, donderdag, zaterdag en zondag van 10.00 tot 16.00 uur. Inloop op woensdag en vrijdag van 13.30 tot 19.30 uur.
Haarlem: Kennemer Sportcentrum, A.W.F. van Idenburglaan 1, 2023 JM Haarlem 
 Inloop op maandag, woensdag, vrijdag, zaterdag en zondag van 10.00 tot 16.00.
Inloop op dinsdag en donderdag van 13.30 tot 19.30 uur.

Woon je niet in de buurt van deze locaties?
Dan kun je als (aankomend) student nog steeds gewoon een afspraak maken via www.planjeprik.nl. Je kunt zelf kiezen waar in Nederland je gevaccineerd wilt worden.

Of loop zonder afspraak binnen bij een andere GGD-locatie in Nederland: zie alle locaties op Prikken zonder afspraak (rijksoverheid.nl)

Wanneer doe je een coronatest?

Laat je je niet vaccineren? Dan is het extra belangrijk dat je je laat testen op corona. 

  • Redenen om je te laten testen op corona kunnen bijvoorbeeld zijn: een melding op de CoronaMelder-app, je voelt je niet lekker of je bent in contact geweest met iemand die positief getest is op het coronavirus. 
  • Heb je geen klachten maar wil je om welke reden dan ook zeker weten dat je geen corona hebt? Dan kun je een zelftest doen. Meer over zelftesten op scholen vind je op: ggdkennemerland.nl/scholen.
  • GGD Kennemerland test niet voor toegang en geeft geen bewijzen voor toegang uit. Lees meer over testen voor toegang

Meer informatie over testen op corona vind je op ggdkennemerland.nl/coronatest