Geplaatst op: 24-09-2020 om 14:42 uur
Laatst gewijzigd op: 21-09-2023 om 10:23 uur

Coronavirus

Op deze pagina vind je praktische informatie over het coronavirus. GGD Kennemerland volgt de richtlijnen van het RIVM.

Adviezen

Vanaf maart 2023 zijn er geen speciale adviezen meer voor het coronavirus. Je kunt dezelfde basisadviezen opvolgen die gelden voor alle luchtwegklachten als hoesten en kortademigheid. Deze adviezen vind je op de website van het RIVM.

Coronaprik

Vanaf 2 oktober 2023 kunnen bepaalde doelgroepen een coronaprik halen. Het gaat om mensen die een hoger risico lopen om ernstig ziek te worden door corona. Ook zorgprofessionals met direct patiëntencontact en vrouwen die zwanger zijn kunnen een coronaprik halen. Lees meer over de coronaprik.

Read information in English about the corona vaccine.

Coronatest

Testen op corona is niet meer nodig. Veel mensen hebben inmiddels afweer opgebouwd tegen corona. Corona is meer onderdeel van het leven geworden, net zoals griep. Doe je wel een test, en test je positief? Dan hoef je niet langer 5 dagen in isolatie. Heb je hier vragen over? Ga naar mijnvraagovercorona.nl

Scholen en kinderopvang

Op onze pagina Scholen en kinderopvang, vind je adviezen voor scholen om luchtweginfecties te beperken. 

Mentale gezondheid

De coronapandemie heeft grote impact gehad op ons leven. Mentaal kan het uitdagend zijn geweest. Voel je je eenzaam of somber? Er zijn hulplijnen waar je terecht kunt. 

Langdurige klachten na corona

Als je 12 weken nadat je corona hebt gehad nog klachten hebt, noemen we dit Long COVID. Lees meer over langdurige coronaklachten.

Telefoonnummers voor inwoners en professionals

Voor inwoners

  • Woon je in de veiligheidsregio Kennemerland en heb je vragen over het coronavirus? Neem dan contact op met het corona klantcontactcentrum. Je kunt ook bellen met telnr. 1400, dat is het landelijke telefoonnummer voor vragen over corona, van maandag t/m vrijdag bereikbaar van 08.00 tot 20.00 uur. 

Voor professionals

  • Ben je een professional en heb je vragen over het coronavirus? Bel dan met telefoonnummer: 023 789 1612. Bereikbaar op werkdagen van 09.00-17.00 uur.
  • Aanvraag CoronIT
    Ben je arbo-arts en wil je je aanmelden voor een CoronIT-account? E-mail dan naar: servicedesk-coronit@ggdghor.nl. Vermeld je initialen, voornaam, achternaam, BIG-nummer en je zakelijke e-mailadres.
  • Spoed
    Roep voor spoedoverleg de dienstdoende arts infectieziektebestrijding op via het bij je bekende nummer van de meldkamer Noord-Holland. 
Coronavirus and advice in other languages

For those who don't speak Dutch, it can be difficult to stay up to date with the current status and or measures of covid. 

General information in different languages (easy to understand)

On the website of Pharos you will find easy to understand information about the coronavirus in different languages like Chinese, French, Arabic and Turkish.

Government information about measures in English 

On the following website you can find all governement information about the coronavirus


Voor wie de Nederlandse taal niet beheerst, kan het lastig zijn om de huidige maatregelen en gezondheidsadviezen rondom het coronavirus te volgen.

Eenvoudige algemene informatie in verschillende talen

Op de website van Pharos vind je eenvoudige informatie over het coronavirus in allerlei talen zoals Chinees, Frans, Arabisch en Turks.