Geplaatst op: 29-10-2020 om 19:01 uur
Laatst gewijzigd op: 23-10-2023 om 10:09 uur

corona: Scholen en kinderopvang

Richtlijnen voor scholen en kinderopvang

Sinds maart 2023 gelden er geen speciale coronamaatregelen meer. De scholen en kinderopvang hoeven niet langer te werken met protocollen rondom corona, zoals de beslisboom. 

Voor scholen gelden nog wel adviezen om verspreiding van luchtweginfecties te beperken. Lees deze adviezen op de website van de Rijksoverheid

Goede ventilatie belangrijk voor een gezond binnenklimaat. Het verkleint ook de kans op de verspreiding van ziekteverwekkers. Lees meer over ventilatie op scholen op de website van de Rijksoverheid. 

De coronaprik voor kinderen en jongeren

Kinderen en jongeren van 6 maanden tot en met 17 jaar die meer kans hebben om ernstig ziek te worden van corona kunnen een coronaprik krijgen. De behandelend arts geeft in dat geval het advies om een coronaprik te halen bij de GGD. Via het landelijk telefoonnummer 0800-7040 kan hiervoor een afspraak gemaakt worden.
 
Andere kinderen en jongeren hoeven geen coronaprik te halen, omdat zij niet erg ziek worden door corona. 

Zelftesten bij kinderen

Kinderen hoeven sinds maart 2023 niet meer getest te worden op corona, maar het mag natuurlijk wel. Lees meer over zelftesten op mijnvraagovercorona.nl

Vragen over corona? 

Bekijk de website mijnvraagovercorona.nl. Staat het antwoord daar niet bij? Neem contact op met ons klantcontactcentrum via 023 789 1631. Bereikbaar van maandag t/m vrijdag van 08.30 - 17.00 uur.