Jeugdgezondheidszorg

GGD Kennemerland Jeugdgezondheidszorg is er voor alle kinderen van 4-18 jaar en hun ouders. In de gemeente Haarlemmermeer en Halfweg ook voor kinderen van 0-4 jaar en hun ouders. We zijn er voor vragen en advies over opgroeien, opvoeden en ouderschap op alle leeftijden. Voor contact of een afspraak met jeugdgezondheidszorg. Bel of mail frontofficejgz@vrk.nl
023 789 1777
Het consultatiebureau Haarlemmermeer

Bij het consultatiebureau kun je terecht met al je vragen over je baby of peuter. Samen volgen we de groei en ontwikkeling van je kind. We zijn er voor vragen en advies over opgroeien, opvoeden en ouderschap. Ook kan je kind worden ingeënt tegen een aantal kinderziektes. De gegevens van je kind noteren wij in het dossier van uw kind.

Voor meer informatie over opvoeden:

Video's over opvoeden: www.groterworden.nl

Woont u niet in de gemeente Haarlemmermeer maar wel in de regio Kennemerland, dan wordt de zorg voor kinderen van 0-4 jaar uitgevoerd door JGZ Kennnemerland

Inloopspreekuren 0 - 4 jaar

Soms zijn er van die kleine dingen die je tussendoor even met ons wil bespreken of je wilt je baby een keer extra wegen. Je bent van harte welkom op het inloopspreekuur.

Overzicht inloopspreekuren Haarlemmeer.

           

 

Woensdag

Tijdens feestdagen vervallen de inloopspreekuren

Vrijdag

Tijdens feestdagen vervallen de inloopspreekuren

Badhoevedorp

Snelliuslaan 35 Consultatiebureau

 

Even weken van 9.00 -10.00

Hoofddorp

Graan voor Visch 14302 Centrum voor jeugd en gezin

 

Elke week van 8.30 – 9.30

Hoofddorp

Dussenstraat 30  Consultatiebureau

 

Elke week van 8.30 – 9.30

          

Elke week van 8.30 – 9.30

Nieuw-Vennep

Vivaldisingel 309  Consultatiebureau

 

 

Elke week van 13.30 - 15.30

Zwanenburg

Iepenlaan 133 Consultatiebureau

 

Elke week van 13.00- - 13.30

                                                                       

 

 

Contactmomenten
Jeugdgezondheidszorg op school

Aan iedere school is een Jeugdgezondheids(JGZ)-team verbonden. Het JGZ-team bestaat uit een jeugdarts, een jeugdverpleegkundige en een assistent.

 

Samen met ouders kijken we naar de gezondheid, groei en ontwikkeling van hun kinderen en bespreken we hoe het thuis gaat. Wij doen wij op vaste leeftijden, zie hieronder. 

Ouders, kinderen en leerkrachten/ docenten kunnen op elke leeftijd zorgen bespreken. Een afspraak maken kan via 023 7891777.

 

Ook vaccineren wij kinderen in tegen een aantal kinderziekten. De gegevens over je kind noteren wij in het dossier van uw kind.

 

Leeftijd van het kind Wat gebeurt er 

5 jaar 

Op school meet de doktersassistente lengte en gewicht en test ze de oren en ogen. We kijken naar de gezondheid en ontwikkeling van je kind mede op basis van een door ouders vooraf ingevulde digitale vragenlijst. 

9 jaar Twee prikken van het Rijksvaccinatieprogramma.
Groep 7 

Op school meet de doktersassistente lengte en gewicht en test ze de ogen van je kind.

Ouders vullen een vragenlijst in. De jeugdverpleegkundige kijkt naar de antwoorden. Als zij hier vragen over heeft belt of mailt ze je of nodigt ze je uit.

12 jaar meisjes 

14 jaar

Je dochter ontvangt een uitnodiging voor de HPV vaccinatie.

 

Je kind ontvangt een uitnodiging voor Meningococcen ACWY vaccinatie

2e klas VO

 

Je kind maakt kennis met www.jouwggd.nl. Alle jongeren vullen een digitale vragenlijst in op school. De jeugdarts of jeugdverpleegkundige spreekt je kind over gezondheid en leefstijl. Meten en wegen hoort hier ook bij. Je kind kan vragen om een ogentest en/of gehoortest.

4e klas VO 

Alle jongeren vullen een digitale vragenlijst in op school. De jeugdverpleegkundige spreekt je kind over gezondheid en leefstijl. Je kind kan vragen om een ogentest, gehoortest en/of lengte/gewicht meting filmpje 

                               
Jeugdgezondheidszorg op speciaal onderwijs

Kinderen krijgen bij plaatsing op het speciaal onderwijs een gezondheidsonderzoek. Twee tot drie jaar na plaatsing vindt een herhalingsonderzoek plaats.

Daarnaast krijgen zij de reguliere vaccinatiemomenten aangeboden. Een kind dat extra zorg nodig heeft, krijgt extra contactmomenten in overleg met ouder/verzorger en kind.

Ouderportaal
Pink cloud e- cursus voor kersverse ouders Haarlemmermeer

                                                                                 

Net vader of moeder geworden?
Dan ontvang je van de gemeente Haarlemmermeer een cadeautje. Namelijk gratis toegang tot Pinkcloud, een online cursus die je helpt om beter samen te werken als nieuwe ouders. Een cadeautje voor het hele gezin.

Waarom deze online cursus?
Er verandert veel na de geboorte van een kind. In het begin gaat alle aandacht uit naar de baby. Dat lijkt logisch. Maar er is meer nodig voor de baby dan luiers, een wiegje en een wandelwagen.
Ook ouders hebben liefde, aandacht en feedback nodig om een stevige basis te kunnen vormen. PinkCloud helpt jonge gezinnen om beter samen te werken.

Hoe werkt het?
De cursus Pinkcloud doe je thuis. Individueel en samen op de bank volg jij en je partner 11 praktische afleveringen online en in combinatie met het werkboek.
In de Pink Cloud doos zit een inlogcode , waarmee je de cursus kan starten. Ga naar de inschrijfpagina van PinkCloud , kies gemeente Haarlemmermeer en volg de instructies

Vragen?
Heb je vragen, stel deze aan de jeugdverpleegkundige van het consultatiebureau of kijk op de website van PinkCloud