Geplaatst op: 30-06-2022 om 12:51 uur
Laatst gewijzigd op: 23-01-2024 om 12:43 uur

Huisbezoek bij zwangerschap

In Nederland willen we het beste voor alle kinderen. En dat begint al in de zwangerschap. Zwanger zijn is een bijzondere ervaring. Vragen over je zwangerschap kun je stellen aan je verloskundige. Maar soms heb je andere vragen. Bijvoorbeeld hoe je leven er na de bevalling uit gaat zien. Of als je zorgen over geld of ruzie met je partner of in de familie hebt.

Het is fijn als je deze vragen of zorgen al in de zwangerschap bespreekt. En hulp of steun kunt krijgen op een manier die bij jou past. Iemand die je vragen kan beantwoorden en met je mee kan denken.

De jeugdverpleegkundige van het consultatiebureau kan je daarbij begeleiden. Je kan je hiervoor aanmelden via onderstaande link.

De jeugdverpleegkundige zal je dan bellen voor een afspraak en kan bij je thuis langskomen. Wil je liever ergens anders afspreken, of bijvoorbeeld een wandeling maken tijdens het gesprek dan kan dat natuurlijk ook.

Tijdens het gesprek kijk je met de jeugdverpleegkundige hoe het met jou en je gezin gaat. Je kunt je vragen of zorgen delen. De jeugdverpleegkundige luistert naar je, stelt vragen en kan je informatie en adviezen geven.

Als er extra hulp nodig is, kan de jeugdverpleegkundige je hiervoor advies geven. Of je helpen om dit voor elkaar te krijgen. Belangrijk is dat je met elkaar een oplossing zoekt die bij jou en je situatie past.

De zorg van de verloskundige en kraamzorg gaat natuurlijk gewoon door.

 

Folders Prenataal huisbezoek

Klik hier voor Prenataal huisbezoek folders in verschillende talen 

 

Heb je vragen?

Heb je vragen over het huisbezoek bij zwangerschap? Bel of mail ons.

GGD Kennemerland afdeling Jeugdgezondheidszorg
E: huisbezoekbijzwangerschap@vrk.nl
T: 023 789 1777 op werkdagen van 8.30-12.30 en 13.00-17:00 uur.