Geplaatst op: 25-07-2017 om 15:35 uur
Laatst gewijzigd op: 16-02-2023 om 08:57 uur

SOA-test

Bij Centrum Seksuele Gezondheid van GGD Kennemerland kun je terecht voor soa-testen.

Online consult

Online consult

Wanneer je jonger bent dan 25 jaar is het vanaf 8 december 2022 mogelijk om een online consult te hebben met een verpleegkundige, in combinatie met een soa thuistest. Het gesprek is vertrouwelijk en er wordt niks met je huisarts gedeeld.

Een online consult kan handig zijn, als je niet veel tijd hebt om naar ons toe te komen of als je het misschien een beetje spannend vindt. Het gesprek kan gevoerd worden via een beveiligde verbinding met je mobiel, tablet of computer.

Hoe maak je een afspraak?

Vul hiervoor het afspraak verzoek in (zie hieronder de blauwe knop). Wanneer je in aanmerking komt voor een online consult verschijnt deze optie. Ook zie je dan welke afspraak mogelijkheden beschikbaar zijn.

Onder de 25 jaar en wil je een soa test en/of een gesprek met de verpleegkundige (Sense gesprek)

klik dan op onderstaande blauwe knop voor het maken van een gratis afspraak  

Afspraak verzoek SOA-poli

Nadat je een afspraakverzoek hebt ingediend, zijn er in sommige gevallen aanvullende vragen nodig. In dat geval vragen wij je telefonisch contact met ons op te nemen.

Ouder dan 24 jaar en wil je een soa-test?

Dan kun je alleen bij ons terecht als je deel uitmaakt van een risicogroep (bijvoorbeeld mannen die seks hebben met mannen of prostituees). Als je niet tot een risicogroep hoort, is het dus mogelijk dat je na het invullen van het afspraakverzoek doorverwezen wordt naar je huisarts. 

 

Afspraak verzoek SOA-poli

  • Twijfel je of je een soa kunt hebben? Doe de soa-check. Zo weet je of je naar de GGD of je huisarts moet voor een soa-test.
  • Liever niet naar de GGD of huisarts? Dan kun je ook een soa-thuistest doen. Op soaaids.nl vind je betrouwbare thuistests.

Telefonisch contact

  • De soa-poli is bereikbaar op tel. 023 789 1610 op werkdagen van 9.00 - 12.00 uur.
  • Voor intercollegiaal overleg of spoed (bijvoorbeeld PEP, bijwerkingen na behandeling, seksueel geweld) is er tot 17:00 uur een arts bereikbaar via de receptie van de GGD (023 515 9500).

De GGD en het Rijksinstituut voor Volksgezondheid en Milieu (RIVM) doen wetenschappelijk onderzoek om de soa-zorg te verbeteren. Voor meer info kijk op de website van het RIVM. Zij gebruiken je gegevens zonder naam en adres. Indien je hier geen toestemming voor geeft, dien je dit zelf aan te geven tijdens het consult.