Geplaatst op: 21-04-2023 om 09:58 uur
Laatst gewijzigd op: 01-07-2024 om 11:21 uur

Als seks je werk is

Als sekswerker is je seksuele gezondheid belangrijk. Je hebt vaak veel wisselende sekspartners. De kans op een soa is hierdoor groter. Je maakt de kans op een soa kleiner als je een condoom gebruikt.

Als sekswerker loop je risico op Hepatitis B. Dit is een infectie die de lever kan aantasten. Deze ziekte kun je krijgen en doorgeven via seks. Ben je nog niet gevaccineerd tegen hepatitis B? Dit kan gratis bij de GGD.

Wanneer testen?

Wij adviseren dat je je elk half jaar laat testen op soa’s. Als je klachten hebt, gewaarschuwd bent, of een condoomklapper hebt gehad maak dan ook een afspraak bij ons.

Wat doet de GGD?

Bij de GGD kun je je gratis en anoniem laten testen op soa’s en een hepatitis B vaccinatie krijgen. Daarnaast bezoeken wij ook alle seksbedrijven in de regio. Iedereen die zelfstandig werkt heeft ook recht op gratis en anonieme zorg. Als je een afspraak wilt maken voor een test, een gratis hepatitis B vaccinatie wilt, of gewoon andere informatie over hoe je veilig kunt werken, neem dan contact met ons op.

Op onze website www.ggdkennemerland.nl/soa-test kun je zelf een afspraak inplannen, je kan ons ook bellen tussen 9:00-12:00 op 023-7891610 of een mailtje sturen naar sekswerkersSG@vrk.nl.

Vragen over veilig werken

Let op! Er zitten risico’s aan afspreken via het internet. Op de website van sekswerk.info staat alle informatie die je nodig hebt om veilig te werken.

Op de website van Uglymugs kun je een melding doen van gevaarlijke klanten. Dit is een anoniem platform.

Vragen over rechten, vergunningen en belasting

Op de website prostitutiegoedgeregeld staat informatie over hoe je ervoor kunt zorgen je werk onder veilige omstandigheden te doen en je zaken zo goed mogelijk te regelen.

Bij de klachtenbalie kun je een vraag of klacht indienen over een organisatie.

Vragen over inkomen, wonen of ander werk

Bij Scharlaken Koord zijn ze er voor jou. Samen met jou gaan ze aan de slag met jouw vragen en problemen. Misschien wil je gewoon je verhaal kwijt of heb je behoefte aan advies? Ook dan luisteren zij graag naar je. Erover praten kan je helpen om te ontdekken wat je wilt en wat er allemaal wel kan.

Voorkom Hepatitis B

Lees hier meer over hepatitis B. Ook voor het maken van een afspraak.