Milieu en gezondheid

Een vraag of advies over je leefomgeving en gezondheid? Wij adviseren burgers, gemeenten, scholen en woningbouwstichtingen over het beperken en voorkomen van ongewenste gezondheidseffecten.
023 515 9500
Geplaatst op: 18-09-2017 om 13:59 uur
Laatst gewijzigd op: 25-06-2020 om 17:00 uur

Dagelijks kunnen zaken als een vochtige woning, stank en luchtverontreiniging, gevaarlijke stoffen en hinderlijke beestjes effect hebben op je gezondheid. Je leefomgeving kan ook indirect van invloed zijn op je gezondheid door bijvoorbeeld stress door geluidhinder.

De GGD adviseert onder andere gemeenten, scholen en woningbouwverenigingen over de manier waarop ze deze ongewenste gezondheidseffecten zoveel mogelijk kunnen beperken en voorkomen. Maar ook als je zelf vragen hebt of informatie wenst over je leefomgeving en het mogelijke effect hiervan op je gezondheid, kun je bij ons terecht.

Het team Medische milieukunde van de GGD Kennemerland is bereikbaar voor advies en voorlichting over de invloed van je leefomgeving op je gezondheid.

Meestal kunnen we je vraag meteen beantwoorden, maar soms komen we ook bij je langs om de situatie goed te beoordelen. Ook andere partijen kunnen daarbij een rol spelen, zoals de gemeente of woningbouwvereniging. Samen met jou proberen we tot een oplossing te komen. Wij denken mee en adviseren.

Als inwoner van de regio Kennemerland kun je het team Medische Milieukunde iedere werkdag bereiken tussen 09.00 en 17.00 uur via 023- 515 9500 of je kunt je vraag stellen via de email: mmk@ggdkennemerland.nl. Binnen 3 werkdagen beantwoorden wij jouw email.

Wil je zelf persoonsgegevens of andere privacy gevoelige informatie veilig mailen naar GGD Kennemerland? Dan kan dat via je eigen ZIVVER-account of zonder eigen account gebruik je de ZIVVER Conversatiestarter om een beveiligde verbinding naar onze mailboxen tot stand te brengen.
Klik hiervoor op de banner en voer de gevraagde authenticatie uit. Je krijgt van ons een bevestiging als de mail in goede orde ontvangen is. Voor meer over Zivver, kijk op www.zivver.eu

Beveiligde mail

Voor meer informatie over onder andere het milieu in je huis, geluid, lucht, schadelijke stoffen en hinderlijke beestjes verwijzen wij je door naar GGD Leefomgeving website.

Via de linken rechts in het menu vind je meer over de verschillende onderwerpen.