Geplaatst op: 09-10-2017 om 11:42 uur
Laatst gewijzigd op: 16-07-2024 om 16:45 uur

Workshop 0 - 10 jaar

Wij bieden vier verschillende workshops aan: leren luisteren, boodschappen doen, omgaan met ruzie tussen kinderen en een goed slaappatroon ontwikkelen.

Deelnemen aan een workshop is gratis voor inwoners Haarlemmermeer!Leren luisteren

De workshops zijn bedoeld voor ouders van kinderen van 0 tot 10 jaar wonend in de gemeente Haarlemmermeer. De workshops duren ongeveer 2 uur en zijn interactief voor ongeveer 6-12 ouders. De presentatie van de workshopleider wordt afgewisseld met filmpjes en oefeningen met andere deelnemers. Aan het eind van de workshop heeft u handvatten om de opvoedaanpak meteen thuis in praktijk te brengen.

 Bekijk hier het filmpje over de workshops

Workshop Leren luisteren

Tijdens de workshop komt aan bod hoe ouders kunnen omgaan met lastig gedrag zoals niet luisteren, waarom kinderen niet doen wat hen gezegd wordt, hoe u grenzen kunt stellen en kinderen leert mee te werken.

Workshop  Omgaan met lastige situaties (bijvoorbeeld boodschappen doen, een lange autorit ) 

Er zijn situaties met kinderen die stressvol zijn en die je daarom soms liever niet zou doen. Tijdens de workshop krijgen ouders uitleg waarom kinderen zich soms misdragen tijdens deze situaties. En je leert hoe je de situatie rustiger kunt laten verlopen. Deze aanpak is ook geschikt andere activiteiten met kinderen zoals wachten, reizen, winkelen, op visite gaan etc. ...

Workshop Omgaan met ruzie tussen kinderen

Als kinderen ruzie maken, vechten of zelfs agressief worden kan het moeilijk zijn voor ouders hoe te handelen. Tijdens deze workshop komt aan bod hoe je kunt omgaan met lastig gedrag zoals ruzie maken en agressie. Besproken wordt waarom kinderen ruzie maken en welke vaardigheden kinderen nodig hebben om met frustratie om te gaan en conflicten op te lossen.

Workshop Lekker slapen/ een goed slaappatroon ontwikkelen

Problemen met slapen kunnen een uitputtingsslag zijn voor het hele gezin. Ouders kunnen hun kinderen helpen bij het ontwikkelen van goede slaappatronen. Een paar kleine veranderingen maken vaak een groot verschil, zodat iedereen de nodige nachtrust krijgt. Tijdens deze workshop komt aan bod hoe ouders kunnen omgaan met slaappatronen, enkele oorzaken van slaapproblemen en welke vaardigheden nodig zijn om kinderen een goed slaappatroon aan te leren.

 

Data  2024

 Maandag 14 oktober 19.30-21.00  Leren Luisteren    GGD locatie Dussenstraat 28-30 Hoofddorp 

 

Meer informatie en aanmelden

  • De workshops zijn gratis voor inwoners van de gemeente Haarlemmermeer en gaat door bij minimaal 6 personen. De kosten zijn 50 euro voor niet inwoners Haarlemmermeer
  • Indien wij een workshop moeten annuleren in verband met te weinig aanmeldingen, stellen wij je hiervan voor de geplande startdatum op de hoogte
  • Voor inhoudelijke informatie kun je contact opnemen met de Frontoffice Jeugdgezondheidszorg tel. 023-7891777 bereikbaar van maandag tot en met vrijdag van 8.30-12.30 en van 13.00-17.00 uur.