Geplaatst op: 09-10-2017 om 11:42 uur
Laatst gewijzigd op: 01-06-2022 om 10:38 uur

Workshop 0 - 10 jaar

Wij bieden vier verschillende workshops aan: leren luisteren, boodschappen doen, omgaan met ruzie tussen kinderen en een goed slaappatroon ontwikkelen.

Deelnemen aan een workshop is gratis voor inwoners Haarlemmermeer!Leren luisteren

De workshops zijn bedoeld voor ouders van kinderen van 0 tot 10 jaar wonend in de gemeente Haarlemmermeer. De workshops duren ongeveer 2 uur en zijn interactief voor ongeveer 6-12 ouders. De presentatie van de workshopleider wordt afgewisseld met filmpjes en oefeningen met andere deelnemers. Aan het eind van de workshop heeft u handvatten om de opvoedaanpak meteen thuis in praktijk te brengen.

 Bekijk hier het filmpje over de workshops

Workshop leren luisteren

Tijdens de workshop komt aan bod hoe ouders kunnen omgaan met lastig gedrag zoals niet luisteren, waarom kinderen niet doen wat hen gezegd wordt, hoe u grenzen kunt stellen en kinderen leert mee te werken.

Workshop Boodschappen doen / omgaan met lastige situaties

Winkelen met kinderen kan stressvol zijn en vele ouders doen het daarom liever niet. Tijdens de workshop krijgen ouders uitleg waarom kinderen zich soms misdragen tijdens het winkelen. En u leert  hoe u rustig kunnen winkelen met uw kind. Deze aanpak is ook geschikt voor andere activiteiten met kinderen zoals wachten, reizen...

Workshop omgaan met ruzie tussen kinderen

Als kinderen ruzie maken, vechten of zelfs agressief worden kan het moeilijk zijn voor ouders hoe te handelen. Tijdens deze workshop komt aan bod hoe u kunt omgaan met lastig gedrag zoals ruzie en agressie. Besproken wordt waarom kinderen ruzie maken en welke vaardigheden kinderen nodig hebben om met frustratie om te gaan en conflicten op te lossen.


Data voor najaar 2022 volgen zo spoedig mogelijk 

 

Meer informatie en aanmelden

De workshops zijn voor inwoners van de gemeente Haarlemmermeer en gaat door bij minimaal 6 personen. Indien wij een workshop moeten annuleren in verband met te weinig aanmeldingen, stellen wij je hiervan voor de geplande startdatum op de hoogte. Je kan je opgeven per workshop. Deelnemen aan een workshop is gratis.

Je kan je hier online aanmelden of een e-mail sturen naar cursus@vrk.nl. Op deze workshops zijn de volgende voorwaarden van toepassing.

Voor inhoudelijke informatie kun je contact opnemen met de Frontoffice JGZ tel. 023-7891777 bereikbaar van maandag tot en met vrijdag van 8.30-12.30 en van 13.00-17.00 uur.