Geplaatst op: 05-12-2019 om 13:15 uur
Laatst gewijzigd op: 22-06-2021 om 16:19 uur
Binnenkort is of wordt jouw/jullie kind 18 maanden oud. Een fase waar je kind steeds zelfbewuster wordt en zijn eigen willetje oefent. Van de één op de andere dag kan het zomaar zijn dat je peuter niet meer wil eten of slapen en op zoek gaat naar grenzen. Het kan heel goed zijn dat dit vragen bij je oproept en je meer wilt weten over hoe je je kind kunt steunen, stimuleren en sturen.

Peutermanieren

Gratis ouderbijeenkomst voor ouders in de Haarlemmermeer met kinderen rond de 18 maanden.

In verband met de Coronamaatregelen is het voorlopig niet mogelijk om de Ouderbijeenkomst Peutermanieren uit te voeren. Twee jeugdverpleegkundigen van het consultatiebureau hebben een filmpje gemaakt waarin ze vertellen over de leuke kanten en uitdagingen van deze leeftijd. Alle ouders van een kindje van 18 maanden in de regio Haarlemmermeer krijgen een brief met een link naar dit filmpje.

 

In het filmpje gaat het over de zgn. peuterpuberteit; wat is dit  nou precies en belangrijker nog: hoe kun je daar als ouder mee omgaan?

 

Een jeugdverpleegkundige geeft tijdens de bijeenkomst tips over :

• de ontwikkeling van een peuter; 

• welk gedrag je kunt verwachten;

• hoe je daarmee om zou kunnen gaan.

 

Onderwerpen die aan bod kunnen komen zijn:

• eten en slapen

• luisteren/niet luisteren

• beeldscherm gebruik  

   

 

 Wanneer en waar?

Alle ouders van een kindje van 18 maanden in de regio Haarlemmermeer krijgen een brief met een link naar dit filmpje. Zodra de Covid-19  maatregelen het toelaten zullen weer ouderavonden in plannen. 

Heb je naar aanleiding van het filmpje vragen? Neem dan contact op met je jeugdverpleegkundige van het consultatiebureau. 

 

Voor vragen is onze Frontoffice Jeugdgezondheidszorg bereikbaar op werkdagen tussen 08:30-12:30 uur en 13:00 -17: 00 uur telefonisch bereikbaar op nummer 023-7891777. Je kunt ook mailen naar frontofficejgz@vrk.nl