Geplaatst op: 06-10-2017 om 11:57 uur
Laatst gewijzigd op: 03-11-2020 om 09:25 uur

Positief opvoeden

Soms is opvoeden een gevecht. Dan kan de cursus Positief Opvoeden ondersteuning geven.

Daar leer je oorzaken van gedragsproblemen te herkennen en gewenst gedrag te stimuleren om zo problemen te verminderen. Ook als je meer wilt weten over Positief Opvoeden is de cursus geschikt. Deelname is gratis voor inwoners Haarlemmermeer.Positief opvoeden jongen

De cursus wordt gegeven volgens de Triple P-methode, Positief Pedagogisch Programma. Dit programma is 25 jaar geleden in Australië gestart en wereldwijd een succes. Het programma leidt tot een vermindering van gedrags- en emotionele problemen bij kinderen en helpt ouders zelfverzekerd en rustig te zijn.

Bekijk hier een filmpje over de cursus positief opvoeden 0-12

De cursus wordt gegeven volgens de vijf basisprincipes:

  1. Kinderen een veilige en stimulerende omgeving bieden
  2. Kinderen laten leren door positieve ondersteuning
  3. Een aansprekende discipline hanteren
  4. Realistische verwachtingen hebben
  5. Goed voor jezelf als ouder zorgen

De cursus bestaat uit vier wekelijkse groepsbijeenkomsten van twee uur. Daarin leer je opvoedingsvaardigheden, stimuleren van de ontwikkeling van je kind, omgaan met het probleemgedrag en handvatten die je in veel situaties kunt gebruiken. Elke groep bestaat uit maximaal 12 deelnemers.

Tijdens de bijeenkomsten wordt gebruik gemaakt van filmpjes van situaties uit de praktijk. En je krijgt een praktisch werkboek mee. Hierin staan opdrachten voor thuis die je helpen de vaardigheden onder de knie te krijgen.

Tijdens de groepsbijeenkomsten word je thuis gebeld door onze begeleiders om te bespreken hoe het gaat. Tenslotte volgt een laatste bijeenkomst ter afsluiting. 

Data 2021 

Indien de Coronamaatregelen het toelaten proberen wij fysieke bijeenkomsten te houden, anders verschuiven we de data. 

Dinsdag 19, 26 jan. 2,9 feb. en 2 maart 2021 19.00 - 21.00 Hoofddorp De Veste Schuilenburg 3 

Aanmelden

Deelnemen aan de cursus is gratis voor inwoners Haarlemmermeer . Je kunt je hier online aanmelden of een e-mail sturen naar cursus@vrk.nl. Op deze cursus zijn de volgende voorwaarden van toepassing.

Meer informatie

Voor inhoudelijke informatie kun je contact opnemen met de Frontoffice JGZ tel. 023 - 789 1777 bereikbaar van maandag tot en met vrijdag van 8.30-12.30 en van 13.00-17.00 uur. Er zijn aan deze cursus geen kosten verbonden.