Laatst gewijzigd op: 31-05-2022 om 14:30 uur
SOA-test
LET OP: omtrent Apenpokken. Ben je recent naar het buitenland geweest of heb je last van 1 of de volgende klachten? Huiduitslag (op gezicht, armen, benen of genitaliën), verrmoeidheid, spierpijn, koorts. Kom dan NIET naar de poli, maar bel met de assistente via 023-7891610. Zij kan inschatten of het veilig is om langs te komen, of dat de afspraak verzet moet worden.
Heb je klachten die bij het corona-virus passen, dan verzoeken we je om thuis te blijven. Dit is in verband met de veiligheid van onze medewerkers.
Ben je onder de 25 jaar en wil je een soa-test?
Maak een afspraak voor een gratis test.
Nadat je een afspraakverzoek hebt ingediend, zijn er in sommige gevallen aanvullende vragen nodig. In dat geval vragen wij je telefonisch contact met ons op te nemen.
Ouder dan 24 jaar en wil je een soa-test?
Dan kun je alleen bij ons terecht als je deel uitmaakt van een risicogroep (bijvoorbeeld mannen die seks hebben met mannen of prostituees). Als je niet tot een risicogroep hoort, is het dus mogelijk dat je na het invullen van het afspraakverzoek doorverwezen wordt naar je huisarts.
- Twijfel je of je een soa kunt hebben? Doe de soa-check. Zo weet je of je naar de GGD of je huisarts moet voor een soa-test.
- Liever niet naar de GGD of huisarts? Dan kun je ook een soa-thuistest doen. Op soaaids.nl vind je betrouwbare thuistests.
De soa-poli is bereikbaar op tel. 023 789 1610 op werkdagen van 9.00 - 12.00 uur.
Voor intercollegiaal overleg of spoed (bijvoorbeeld PEP, bijwerkingen na behandeling, seksueel geweld) is er tot 17:00 uur een arts bereikbaar via de receptie van de GGD (023 515 9500).
De GGD en het Rijksinstituut voor Volksgezondheid en Milieu (RIVM) doen wetenschappelijk onderzoek om de soa-zorg te verbeteren. Voor meer info kijk op de website van het RIVM.
Zij gebruiken je gegevens zonder naam en adres. Indien je hier geen toestemming voor geeft, dien je dit zelf aan te geven tijdens het consult.