Geplaatst op: 26-07-2017 om 19:18 uur
Laatst gewijzigd op: 27-03-2023 om 09:07 uur

Gezond op reis

Wij zijn blij je te kunnen verwelkomen bij de Reispoli!

Reisvaccinaties

Voor verre reizen zijn meestal vaccinaties nodig. Kennis maken met andere culturen is inspirerend, maar een verre reis brengt ook gezondheidsrisco's met zich mee. Niet alleen in de tropen, maar ook in landen dichterbij huis kun je een infectieziekte oplopen. Denk hierbij aan hepatitis A of diarree. Om gezond weer terug te komen is een goede voorbereiding belangrijk. De GGD helpt graag.

Afspraak maken

Voor vragen of het maken van een afspraak zijn wij op werkdagen bereikbaar op telefoonnummer 023-789 1616. Dit kan voor één van onze locaties in HaarlemHoofddorp en Heemskerk. Je kunt ook online een afspraak maken via GGDReisvaccinaties. Op deze website vind je verder informatie over:

GGD reisvaccinaties

Heb je nog vragen? Bel ons gerust, wij staan voor je klaar.

Reizen en coronavirus

Reizen ten tijde van de coronapandemie brengt andere (gezondheids-)risico’s met zich mee. Kijk voor meer informatie op Coronavirus COVID-19 | Rijksoverheid.nl. Houd er rekening mee dat er altijd risico’s zijn en dat de situatie snel kan veranderen. Bij een opleving van het virus kunnen landen strenge maatregelen nemen. Ook in de GGD reist mee-app vind je deze informatie.

Met de app BZ Reisadvies blijf je op de hoogte van de laatste ontwikkelingen in een land, de inreisbeperkingen en procedures van overheden (let op: informatie op deze app wordt voortdurend bijgewerkt op basis van de actualiteit. Het kan zijn dat tijdens je verblijf het reisadvies verandert van kleur).

Non-COVID-19-verklaring voor je reis
Een non-COVID-19-verklaring (of COVID-vrij-verklaring) is een bewijs dat je op een bepaalde datum getest bent en dat de uitslag negatief was. Sommige landen eisen zo’n verklaring. De GGD geeft geen non-COVID-19-verklaringen af. Voor meer informatie kijk op Coronabewijs | Rijksoverheid.nl.