Geplaatst op: 26-07-2017 om 19:18 uur
Laatst gewijzigd op: 10-10-2022 om 09:18 uur

Gezond op reis

Wij zijn blij je te kunnen verwelkomen bij de Reispoli!

Vanwege het coronavirus is er nog steeds een beperkt aantal spreekuren geopend en gelden er nog maatregelen. Houd rekening met het volgende:

  • Heb je klachten zoals verkoudheid, hoesten of koorts? In dat geval verzoeken we je om thuis te blijven en ons te bellen om de afspraak te verzetten. Tel.nr. afsprakenbureau: 023 789 16 16.
  • Je kunt een afspraak maken voor één van onze locaties in Haarlem, Hoofddorp en Heemskerk.


Reisvaccinaties

Voor verre reizen zijn meestal vaccinaties nodig. Kennis maken met andere culturen is inspirerend, maar een verre reis brengt ook gezondheidsrisco's met zich mee. Niet alleen in de tropen, maar ook in landen dichterbij huis kun je een infectieziekte oplopen. Denk hierbij aan hepatitis A of diarree. Om gezond weer terug te komen is een goede voorbereiding belangrijk. De GGD helpt graag.

Afspraak maken

Voor vragen of het maken van een afspraak zijn wij op werkdagen bereikbaar op telefoonnummer 023-789 1616. Je kunt ook online een afspraak maken via GGDReisvaccinaties. Op deze website vind je verder informatie over:GGD reisvaccinaties

Heb je nog vragen? Bel ons gerust, wij staan voor je klaar.

Reizen en coronavirus

Reizen ten tijde van de coronapandemie brengt andere (gezondheids-)risico’s met zich mee. Check voordat je gaat reizen altijd Nederland Wereldwijd. Op deze pagina zie je welk reisadvies je bestemming heeft en wat de actuele situatie is. Houd er rekening mee dat er altijd risico’s zijn en dat de situatie snel kan veranderen. Bij een opleving van het virus kunnen landen strenge maatregelen nemen. Blijf alert en zorg dat je goed geïnformeerd bent over de coronaontwikkelingen. Ook in de GGD reist mee-app vind je deze informatie.

Reis naar oranje of rood gebied?
Een aantal landen hebben een oranje of rood reisadvies. Reizen naar die landen wordt afgeraden. Dit heeft te maken met de gezondheidssituatie ter plekke. Ga je toch? Bereid je dan zeer goed voor. En houd er rekening mee dat bij terugkeer naar Nederland er maatregelen kunnen zijn zoals het laten zien van een vaccinatie- of testbewijs, of quarantaine. Check de website Nederland Wereldwijd om te zien welke landen het gaat. Met de app BZ Reisadvies blijf je op de hoogte van de laatste ontwikkelingen in een land, de inreisbeperkingen en procedures van overheden (let op: informatie op deze app wordt voortdurend bijgewerkt op basis van de actualiteit. Het kan zijn dat tijdens je verblijf het reisadvies verandert van kleur.)

Non-COVID-19-verklaring voor je reis
Een non-COVID-19-verklaring (of COVID-vrij-verklaring) is een bewijs dat je op een bepaalde datum getest bent en dat de uitslag negatief was. Sommige landen eisen zo’n verklaring. Deze mag dan vaak niet ouder zijn dan een aantal dagen. De GGD geeft geen non-COVID-19-verklaringen af. Neem contact op met je reisorganisatie of vliegtuigmaatschappij als je hierover vragen hebt.

Meer informatie
Kijk voor meer informatie over reizen tijdens de coronapandemie op: Reizen en corona