Geplaatst op: 08-08-2017 om 12:55 uur
Laatst gewijzigd op: 22-02-2024 om 15:09 uur

EHBO bij kinderen

De cursus Eerste hulp bij ongelukken (EHBO) is bedoeld voor ouders/grootouders en verzorgers van kinderen. En natuurlijk voor iedereen die geïnteresseerd is in hoe te handelen bij ongelukjes in en om het huis bij kinderen.

Inhoud cursus

 • Levensreddende handelingen te verrichten bij kinderen
 • Hulp te verlenen bij de meest voorkomende ongevallen, bijvoorbeeld tand door de lip, bloedneus, vallen in de speeltuin, brandwonden etc.
 • De werking van longen, hart en bloedsomloop
 • Uitleg van de vitale functies (bewustzijn, ademhaling en circulatie)
 • Reanimatie en verslikking
 • Eerste hulp bij een groot aantal letsels of verwondingen, zoals wonden, botbreuken, kneuzingen en brandwonden
 • EHBO-doos, inhoud en gebruik

Bijzonderheden

De cursus bestaat uit twee avonden van 19.00 uur tot 22.00 uur en wordt gegeven door een bevoegde docent. Iedere deelnemer krijgt na afloop een GGD-certificaat. 

Let op!! Deze cursus heeft ook nog een derde avond bedoeld voor cursisten die het Oranje Kruis-certificaat willen behalen. Is het GGD-certificaat voor jou voldoende? Vermeld dan bij aanmelding in het Opmerkingen-veld dat je je aanmeldt voor het GGD-certificaat en daarmee dus alléén de eerste twee avonden meedoet.

Het is ook mogelijk deze cursus bij jouw bedrijf of organisatie in company door ons te laten verzorgen. Het minimale aantal deelnemers is dan 12 (maximaal 14). Wil je meer informatie over in company-cursussen neem dan contact met ons op.

Kosten

€ 72,50,- pp incl. koffie, thee, en een digitaal cursusboek en excl BTW.

Sommige ziektekostenverzekeraars vergoeden deze cursus. Klik hier voor meer informatie

Workshop EHBO bij kinderen - 1 dagdeel of avond

Voor wie is deze workshop bedoeld?
Deze interactieve workshop is bedoeld voor ouders/grootouders en verzorgers van kinderen. En natuurlijk voor iedereen die geïnteresseerd is in hoe te handelen bij ongelukjes in en om het huis bij kinderen.  

Inhoud workshop

 • Hulp te verlenen bij de meest voorkomende ongevallen, bijvoorbeeld tand door de lip, bloedneus, vallen in de speeltuin, brandwonden etc.
 • Verslikking 
 • Eerste hulp bij een groot aantal letsels of verwondingen, zoals wonden, botbreuken, kneuzingen en brandwonden 
 • Tips verbandmaterialen 
 • De workshop is interactief dus er wordt ook ingegaan op individuele vragen van de cursisten  

Bijzonderheden
De workshop bestaat uit één dagdeel óf een avond van 2,5 uur en wordt gegeven door een bevoegd docent. Iedere deelnemer ontvangt een digitaal cursusboek om als naslagwerk te gebruiken. Het is ook mogelijk deze workshop bij jouw bedrijf of organisatie incompany door ons te laten verzorgen. Het minimale aantal deelnemers is dan 10 (maximaal 18).

Wil je meer informatie over in company-cursussen neem dan contact met ons op via cursus@ggdkennemerland.nl of tel. 023 - 7891 777.

Kosten
€ 42,- pp incl. koffie, thee, en een digitaal cursusboek en excl. BTW. Informeer bij uw ziektekostenverzekeraar of deze workshop vergoed wordt.

Herhaling EHBO bij kinderen

Voor wie is deze cursus bedoeld?

De cursus herhaling EHBO (Eerste hulp bij ongelukken) bij kinderen is bedoeld voor iedereen die de cursus Eerste hulp bij ongelukken EHBO bij kinderen heeft gevolgd en graag zijn of haar kennis en vaardigheden op peil wil houden..

Inhoud cursus

- Werking longen, hart en bloedsomloop
- Uitleg van de vitale functies (bewustzijn, ademhaling en circulatie)
- Reanimatie en verslikking
- Eerste hulp bij een groot aantal letsels of verwondingen, zoals wonden, botbreuken, kneuzingen en brandwonden
- EHBO-doos, wat zit er in en hoe gebruik je de middelen

Jaarlijks wordt er een extra onderwerp belicht.

Bijzonderheden

De cursus bestaat uit één avond van 19.00 uur tot 22.00 uur en wordt gegeven door een bevoegde docent. Heb je interesse in deze cursus neem dan even contact met ons via cursus@vrk.nl
Het is ook mogelijk deze cursus bij jouw bedrijf of organisatie in company door ons te laten verzorgen. Het minimale aantal deelnemers is dan 12 (maximaal 14). Wil je meer informatie over in company-cursussen neem dan even contact met ons op.

Kosten

- € 43,50,- pp incl. koffie, thee, en excl BTW.

Online inschrijven

Interesse in één van onze cursussen? Om de betreffende cursus te bekijken (data, tijden en locaties) of om je direct in te schrijven, kun je je hier online aanmelden.
Onze bevestigingsemail kan in je spambox terecht komen, hou deze dus in de gaten.

Door je in te schrijven ga je akkoord met onze Cursusvoorwaarden.

Heb je al eerder een account bij ons ons aangemaakt dan kun je direct hier inloggen en je aanmelden.