Nieuws
Geplaatst op: 30-03-2022 om 16:04 uur
Laatst gewijzigd op: 30-03-2022 om 16:11 uur

XL test- en vaccinatielocatie bij Schiphol 11 mei voor het laatst open

De XL test- en vaccinatielocatie op P4 Lang Parkeren bij Amsterdam Airport Schiphol is op maandag 11 mei 2022 voor het laatste geopend. GGD Kennemerland opent in de regio op korte termijn een nieuwe locatie.

De huurovereenkomst voor het terrein loopt in mei af. Door op zoek te gaan naar een kleinere locatie die voor een langere periode gebruikt kan worden voor corona-gerelateerde werkzaamheden, kiest GGD Kennemerland voor een toekomstbestendige infrastructuur die aansluit bij de huidige vraag.

Testen en vaccineren gaat door

Het sluiten van de XL-locatie betekent nadrukkelijk dan ook niet dat coronabestrijding door GGD Kennemerland afloopt. Er ligt nog steeds een duidelijke test- en vaccinatieopgave. Momenteel wordt echter slechts een fractie van de maximale capaciteit benut en is er geen behoefte meer aan een XL-locatie.

Nieuwe, kleinere locatie

Binnenkort zal meer duidelijk worden over de nieuwe locatie, waarnaar momenteel nog onderzoek gedaan wordt. GGD Kennemerland heeft de wens om testen en vaccineren, zoals ook op veel andere locaties het geval is, te combineren. De locatie zal qua formaat alleen kleiner worden met de mogelijkheid om op te schalen wanneer nodig.

Aantal coronatesten

De XL-locatie bij Schiphol opende op 1 december 2020, aanvankelijk alleen voor testen. Het doel van de teststraat was voorzien in de behoefte van een grotere landelijke testcapaciteit voor de Nederlandse bevolking. In totaal zijn er op de locatie ruim 525.000 testen afgenomen.

Aantal coronavaccinaties

Op vrijdag 15 januari 2021 is op de XL-locatie ook de vaccinatiecampagne in Kennemerland gestart. In totaal zijn er ruim 412.000 prikken gezet.

Dank aan alle partners

GGD Kennemerland dankt de partners die het mogelijk hebben gemaakt om op deze locatie grootschalig te testen en vaccineren, waaronder Amsterdam Airport Schiphol, Streeklab Haarlem, ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport (VWS) en de gemeente Haarlemmermeer.

Actuele locaties

Een actueel overzicht met onze test- en vaccinatielocaties is altijd te vinden op onze website: testen vaccineren