Geplaatst op: 01-08-2019 om 10:13 uur
Laatst gewijzigd op: 24-03-2023 om 15:10 uur

PrEP bij de GGD Kennemerland

PrEP staat voor pre-expositieprofylaxe; dat wil zeggen al maatregelen nemen om te voorkomen dat je een ziekte krijgt voordat je eraan wordt blootgesteld. In geval van hiv bestaat de maatregel uit het dagelijks of rond de seks slikken van een pil, die een hiv-infectie kan voorkomen.

De hiv-preventiepil is bedoeld voor mensen die geen hiv hebben, maar die wel een verhoogd risico lopen om geïnfecteerd te raken. In aanvulling op het bestaande preventie-aanbod, biedt PrEP een goede kans om de hiv-epidemie te stoppen. De arts of verpleegkundige van GGD beoordeelt of iemand een indicatie heeft om PrEP te gebruiken.

GGD Kennemerland is gestart met de PrEP-zorg volgens de landelijke regeling. Dit houdt in dat we aan de regels van het Ministerie van VWS moeten voldoen en dat we per individu beoordelen wie in aanmerking komt voor PrEP via de landelijke regeling. Mensen die hierbuiten vallen, kunnen hun PrEP via de huisarts krijgen. De GGD werkt samen met veel huisartsen in de regio en steeds meer huisartsen hebben ervaring met PrEP.

Neem telefonisch contact met ons op als je wil starten met PrEP of hier meer informatie over wil. Voor algemene informatie over PrEP kun je terecht op de website PrEP tegen hiv

Voor specifieke vragen kun je ook terecht bij hivprep@vrk.nl.