Geplaatst op: 10-10-2017 om 12:02 uur
Laatst gewijzigd op: 27-11-2018 om 10:36 uur

Kindermonitor

De Kindermonitor is een digitaal vragenlijstonderzoek onder ouders van kinderen jonger dan 12 jaar.

Het onderzoek biedt inzicht in de gezondheid, leefstijl en welbevinden van de allerjongsten in regio Kennemerland. Bijvoorbeeld door ouders te vragen hoe gezond hun kind is, hoeveel hun kind beweegt en of ze zich zorgen maken over de ontwikkeling van hun kind. De GGD doet dit onderzoek samen met JGZ Kennemerland.

2018

In het voorjaar van 2018 voerde GGD Kennemerland voor de tweede keer de Kindermonitor uit. Ouders van ruim 10.000 Kennemerlandse kinderen van 0 t/m 11 jaar oud deden mee met het onderzoek. De resultaten, rapporten en achtergrondinformatie van het onderzoek zijn te vinden in de Gezondheidsatlas van GGD Kennemerland. 

Voor het eerst werden ook ouders van de allerkleinsten uitgenodigd om mee te doen. In totaal deden ouders van ruim 4.400 kinderen onder de 4 jaar oud mee. De resultaten voor deze leeftijdsgroep zijn beschreven in een apart rapport, die is te vinden in de Gezondheidsatlas.

2014

In het najaar van 2014 voerde GGD Kennemerland voor het eerst de Kindermonitor uit.

 

De GGD werkte hierbij nauw samen met JGZ Kennemerland. Een willekeurige selectie van ruim 10.000 ouders van 3 t/m 11-jarige Kennemerlandse kinderen deden mee met het onderzoek. De resultaten, samenvattingen en achtergrondinformatie van het onderzoek zijn terug te vinden in de Gezondheidsatlas van GGD Kennemerland. 

Verdiepende onderzoeken

Met behulp van de Kindermonitor gegevens zijn diverse verdiepende onderzoeken uitgevoerd, bijvoorbeeld over opvoeding en eetgedrag.

Meer informatie daarover vind je bij Overig onderzoek.