Geplaatst op: 10-10-2017 om 12:02 uur
Laatst gewijzigd op: 20-10-2022 om 09:29 uur

Kindermonitor

De Kindermonitor is een digitaal vragenlijstonderzoek onder ouders van kinderen jonger dan 12 jaar.

Het onderzoek biedt inzicht in de gezondheid, leefstijl en welzijn van de jongste jeugd in regio Kennemerland. Bijvoorbeeld door na te gaan hoeveel ze bewegen, of ze gezond eten, en hoe het met hun ontwikkeling gaat. GGD Kennemerland voert het onderzoek sinds 2014 elke vier jaar uit, samen met JGZ Kennemerland.

afbeelding kindermonitor

2022

In het voorjaar van 2022 voerde GGD Kennemerland voor de derde keer de Kindermonitor uit. Ouders van bijna 6.500 Kennemerlandse kinderen van 0 t/m 11 jaar oud deden mee met het onderzoek. De resultaten, rapporten en achtergrondinformatie van het onderzoek zijn te vinden in de Gezondheidsatlas van GGD Kennemerland. 

2018

In het voorjaar van 2018 voerde GGD Kennemerland voor de tweede keer de Kindermonitor uit. Ouders van ruim 10.000 Kennemerlandse kinderen van 0 t/m 11 jaar oud deden mee met het onderzoek. De resultaten, rapporten en achtergrondinformatie van het onderzoek zijn te vinden in de Gezondheidsatlas van GGD Kennemerland. 

Voor het eerst werden ook ouders van de allerkleinsten uitgenodigd om mee te doen. In totaal deden ouders van ruim 4.400 kinderen onder de 4 jaar oud mee. De resultaten voor deze leeftijdsgroep zijn beschreven in een apart rapport, die is te vinden in de Gezondheidsatlas.

2014

In het najaar van 2014 voerde GGD Kennemerland voor het eerst de Kindermonitor uit.

 

De GGD werkte hierbij nauw samen met JGZ Kennemerland. Een willekeurige selectie van ruim 10.000 ouders van 3 t/m 11-jarige Kennemerlandse kinderen deden mee met het onderzoek. De resultaten, samenvattingen en achtergrondinformatie van het onderzoek zijn terug te vinden in de Gezondheidsatlas van GGD Kennemerland. 

Verdiepende onderzoeken

Met behulp van de Kindermonitor gegevens zijn verschillende verdiepende onderzoeken uitgevoerd, bijvoorbeeld over opvoeding en eetgedrag.

Meer informatie daarover vind je bij Overig onderzoek.