Geplaatst op: 16-11-2017 om 12:21 uur
Laatst gewijzigd op: 16-11-2017 om 12:54 uur

Overig onderzoek

Naast de grote monitoronderzoeken onder de verschillende leeftijdsgroepen (kinderen, scholieren, volwassenen en ouderen), doet de GGD nog meer onderzoek.
SOA-poli GGD Kennemerland

Bij de SOA-poli van GGD Kennemerland kunnen mensen terecht voor soa-testen. In de Gezondheidsatlas van GGD Kennemerland vind je cijfers over het aantal consulten en de uitslagen daarvan.

Deze cijfers zijn afkomstig uit de registraties van de diverse SOA-poli’s van GGD Kennemerland (SOA-poli GGD Haarlem, Heemskerk en Hoofddorp). Daartoe behoren ook de thuistesten die jongeren hebben aangevraagd via de SOA-poli’s.

Meer over de SOA-poli of over het maken van een afspraak.  

Monitor sociaal-kwetsbaren

De monitor sociaal kwetsbare groepen 2011 brengt de aard en omvang van sociaal kwetsbare groepen in kaart. Daarnaast laat het onderzoek zien hoeveel inwoners in Kennemerland risico lopen om sociaal kwetsbaar te worden.

 

Sociaal kwetsbare groepen betreft mensen bij wie problemen zich opstapelen en die een gebrek aan steun hebben. Bijvoorbeeld mensen met problematische schulden of slachtoffers van huiselijk geweld.

 

De factsheets met de onderzoeksresultaten zijn terug te vinden in de Gezondheidsatlas van GGD Kennemerland.

Verdiepend onderzoek

Op verschillende thema’s voert GGD Kennemerland verdiepende onderzoeken uit. Bijvoorbeeld door aanvullende analyses te verrichten op bestaande gegevens of door literatuuronderzoek te doen.

 

De resultaten van deze onderzoeken zijn terug te vinden in de Gezondheidsatlas van GGD Kennemerland:

 

2017

2016

 

Vòòr 2016