Nieuws
Geplaatst op: 30-01-2024 om 09:24 uur
Laatst gewijzigd op: 30-01-2024 om 09:44 uur

GGD Kennemerland start weer met vaccineren van jeugd in de regio

GGD Kennemerland is van februari tot eind mei weer te vinden op diverse locaties in de regio om kinderen en jongeren op grote schaal te vaccineren. In onder andere sporthallen en evenementenlocaties kunnen zij een prik halen tegen DTP, BMR, HPV of meningokokken. De vaccinaties maken deel uit van het Rijksvaccinatieprogramma waarvoor kinderen automatisch worden uitgenodigd door het RIVM.

DTP en BMR

Kinderen die dit jaar negen worden, krijgen een uitnodiging voor de DTP- en BMR-vaccinatie. DTP beschermt tegen difterie, tetanus en polio en BMR tegen bof, mazelen en rode hond. 

HPV

HPV staat voor humaan papillomavirus en kan diverse soorten kanker veroorzaken, waaronder baarmoederhalskanker. Vaccinatie beschermt tegen zes soorten kanker. Meisjes en ook jongens krijgen in het jaar dat ze tien worden een uitnodiging voor de HPV-vaccinatie. De vaccinatie bestaat uit twee prikken waar minimaal 150 dagen tussen zit. 

Meningokokken

De meningokokkenvaccinatie wordt aangeboden aan jongeren die dit jaar 14 jaar worden en beschermt tegen de meningokokkenbacterie A, C, W, Y die hersenvliesontsteking (nekkramp) of bloedvergiftiging kan veroorzaken. 

Meer informatie