Nieuws
Geplaatst op: 01-12-2023 om 11:50 uur
Laatst gewijzigd op: 01-12-2023 om 12:01 uur

Coronaprik vanaf nu ook zonder afspraak te halen bij GGD Kennemerland

Het is nu ook zonder afspraak mogelijk een coronaprik te halen bij GGD Kennemerland. Dit kan op de priklocaties in Haarlem, Hoofddorp, Beverwijk, IJmuiden en Nieuw Vennep. De coronaprik is voor mensen van 60 jaar en ouder, volwassenen die jaarlijks de griepprik krijgen, zorgmedewerkers met direct pati├źntencontact en zwangeren.

70.000 mensen haalden dit najaar al de prik

Sinds de start van de corona najaarscampagne op 2 oktober haalden ruim 70.000 mensen in de regio Kennemerland al de coronaprik. De najaarscampagne is bedoeld om risicogroepen te beschermen tegen ernstig ziek worden door corona. Vanaf nu is de coronaprik ook zonder afspraak bij de GGD te krijgen.

Corona najaarscampagne eindigt op 22 december

De najaarscampagne eindigt op 22 december 2023. Na die datum kunnen alleen zwangeren en mensen uit medisch hoog risicogroepen die door een arts worden doorverwezen nog een coronaprik bij de GGD halen.

Coronaprik aan huis

Voor wie niet zelfstandig én niet met hulp van anderen naar een GGD-priklocatie kan komen, heeft GGD Kennemerland mobiele teams rondrijden die mensen thuis de coronaprik kunnen geven. Een afspraak hiervoor kan nog tot en met 8 december gemaakt worden via het landelijk nummer 0800-2077.

Locaties en openingstijden vrije inloop

Op www.ggdkennemerland.nl/coronaprik is te zien op welke priklocaties in de regio er vrije inloop is.