Nieuws
Geplaatst op: 23-12-2023 om 11:06 uur
Laatst gewijzigd op: 23-12-2023 om 11:24 uur

Coronaprik ook in 2024 beschikbaar voor zwangeren en medisch hoog risicogroepen

De najaarsronde coronavaccinatie van 2023 is voorbij, maar de coronaprik blijft ook in 2024 beschikbaar voor zwangeren en medisch hoog risicogroepen. Zij kunnen vanaf 2 januari op afspraak terecht bij GGD Kennemerland op woensdag en donderdag in Haarlem. Voor de meeste mensen is het niet meer mogelijk om de prik te halen bij de GGD. De najaarsronde startte op 2 oktober en eindigde op 22 december.

Ruim 87.000 prikken gezet

De corona najaarsronde was voor mensen van 60 jaar en ouder, volwassenen die jaarlijks de griepprik krijgen, zorgmedewerkers met direct patiëntencontact en zwangeren. GGD Kennemerland heeft in deze ronde ruim 87.000 mensen gevaccineerd op de priklocaties in Haarlem, Hoofddorp, Beverwijk, IJmuiden en Nieuw Vennep. Alle locaties zijn nu gesloten. De pop-up priklocatie in Haarlem op het parkeerterrein bij de ijsbaan heeft na drie jaar definitief de deuren gesloten en zal in januari verwijderd worden.

Ook gingen er deze prikronde weer vaccinatieteams op pad om bewoners van zorginstellingen, ziekenhuismedewerkers en niet-mobiele thuiswonenden te vaccineren. In totaal heeft dit mobiele team zo’n 2.000 mensen gevaccineerd.

Coronaprik in 2024 voor zwangeren en risicogroepen

De coronaprik blijft ook in 2024 beschikbaar voor zwangeren en medisch hoog risicogroepen. Tijdens de zwangerschap is de kans groter om ernstig ziek te worden door corona. Ook kan de baby door corona te vroeg worden geboren. Daarom kunnen zwangeren de coronaprik het hele jaar door bij de GGD halen. Ook mensen die vanwege een aandoening meer risico lopen om ernstig ziek te worden door corona, kunnen in 2024 bij de GGD terecht voor de coronaprik. Deze laatste groep heeft wel een verwijzing van de arts nodig.

Afspraak maken kan vanaf 2 januari 2024

Vanaf 2 januari 2024 kunnen zwangeren en medisch hoog risicogroepen een afspraak maken voor de coronaprik. GGD Kennemerland vaccineert op de woensdag en donderdag in Haarlem aan de Zijlweg. Een afspraak maken kan door te bellen met 023-7891631.

> Lees meer over de coronaprik in 2024