Nieuws
Geplaatst op: 09-02-2023 om 10:20 uur
Laatst gewijzigd op: 13-02-2023 om 16:30 uur

Liefde is... thuis en op school, met de Liefdeskrant!

Alle middelbare scholen in Kennemerland hebben van de GGD de kleurrijke en positieve Liefdeskrant ontvangen voor de leerlingen in de onderbouw. Van 13 tot en met 17 februari 2023 is het de ‘week van de liefde’. Midden in de week is het Valentijnsdag; de dag dat wereldwijd de liefde gevierd wordt. Veel scholen besteden juist op dat moment aandacht aan het thema seksuele vorming en verdiepen hun kennis.

liefdeskrant 2023Gemaakt voor en door jongeren

In de Liefdeskrant staan verschillende verhalen van diverse groepen jongeren van scholen uit de regio. Leerlingen lezen over elkaars ervaringen op het gebied van verliefdheid en verkering. Gender en seksuele diversiteit, wensen en grenzen komen natuurlijk ook aan bod. Het zijn herkenbare onderwerpen waar leerlingen mee bezig zijn. Door het samen te lezen op school, leren zij van elkaars verhalen.

Een beetje hulp

Verliefd zijn is leuk en spannend, het kan je onzeker maken maar ook juist zelfvertrouwen geven. Door verliefd te zijn, leer je je wensen en grenzen aangeven, jezelf te zijn, jezelf te dúrven zijn. Het gaat over ontdekken wie je bent, zijn wie je wilt zijn, leren hoe je lichaam werkt en omgaan met anderen. In die zoektocht kan iedereen wel wat hulp gebruiken! En met die gedachte heeft het team Gezonde School van de GGD Kennemerland de Liefdeskrant ontwikkeld samen met jongeren, speciaal voor jongeren in het voortgezet onderwijs.

Online ouderavond; Zouden ze ‘het’ al doen?

Ook thuis komt de Liefdeskrant van pas, het geeft ouders iets in handen waarmee ze gemakkelijk een leuk en open gesprek met hun kinderen kunnen voeren. Misschien vertellen zij wel over hoe zij zelf waren tijdens hun pubertijd, wat zij zelf belangrijk vonden of over hun eigen ervaringen. Om ouders goed te informeren organiseert de GGD Kennemerland op 21 februari 2023 van 19:30 - 20:30 de online ouderavond “Zouden ze ‘het’ al doen?” voor ouders van kinderen in het voortgezet onderwijs. De rode draad tijdens deze avond is hoe je als ouder een positieve invloed kunt hebben op een gezonde seksuele ontwikkeling. En bruikbare tips & tricks om open en luchtig met pubers te praten over de liefde.

Meer weten over de online ouderavond? Ga naar Uitnodiging online ouderavond 'Zouden ze het al doen?' | GGD Kennemerland