Nieuws
Geplaatst op: 12-08-2021 om 15:54 uur
Laatst gewijzigd op: 12-08-2021 om 16:09 uur

Mobiele prikbus zondag bij Bazaar Beverwijk

Zondag 15 augustus kunnen bezoekers van de Bazaar in Beverwijk zich zonder afspraak laten vaccineren. Ter plekke wordt een afspraak voor de tweede prik gemaakt. Afgelopen maand is GGD Kennemerland gestart met voorlichting over vaccineren in de regio. Medewerkers zijn de regio ingetrokken om in gesprek te gaan met specifieke doelgroepen waarbij de vaccinatiegraad achter lijkt te blijven.

Hierbij is vooral ingezet op de groep mensen die de Nederlandse taal niet goed machtig is. Meertalige medewerkers van GGD Kennemerland zijn met hen in gesprek gegaan en hebben vragen over vaccineren beantwoord. Tijdens deze gesprekken bleek de vaccinatiebereidheid onder deze groep hoog te liggen. De praktische invulling voor bijvoorbeeld het maken van een afspraak en/of het vinden van een vaccinatie locatie lastig blijkt voor deze doelgroep. Daarom is besloten op de Bazaar een mobiele prikbus in te zetten. Bezoekers kunnen hier gevaccineerd worden zonder afspraak en met begeleiding in de eigen taal.

De mobiele prikbus staat op zondag 15 augustus op de Bazaar in Beverwijk aan de Ringvaartweg tegenover de Oriental Supermarkt. Er wordt gevaccineerd met Pfizer en Moderna. Op 11 juli stond de bus op dezelfde plek. Een deel van de toen gevaccineerde mensen kan 15 augustus langskomen voor de tweede prik. Er is daarnaast genoeg ruimte voor mensen die een eerste prik willen.