Nieuws
Geplaatst op: 20-07-2021 om 09:13 uur
Laatst gewijzigd op: 01-05-2023 om 17:10 uur

Sjansen met Janssen: aanstaande vrijdag daten na vaccinatie in Haarlem

GGD Kennemerland organiseert op vrijdag 23 juli in het Kennemer Sportcenter ‘Sjansen met Janssen’. Van 17.30 tot 19.30 uur kunnen vrijgezelle volwassenen zonder medische indicatie zich aanmelden voor een vaccinatie met Janssen én een blind date. Die date krijgen ze na afloop van de vaccinatie, in de wachtruimte van de vaccinatielocatie.

Voor veel mensen zonder partner, is de coronaperiode extra zwaar geweest. Het doel van het evenement ‘Sjansen met Janssen’ is dan ook om volwassenen die dat leuk vinden, in staat te stellen om elkaar op een laagdrempelige en coronaveilige afstand te ontmoeten. Tegelijkertijd geeft het hen een extra mogelijkheid om een vaccinatie te komen halen.

Veiligheid

Uiteraard wordt de veiligheid in acht genomen tijdens het evenement. De vijftien minuten wachttijd is ervoor bedoeld om mensen die net gevaccineerd zijn, te monitoren op bijwerkingen. Deze wachttijd wordt nu gebruikt voor de blind date. Mocht een deelnemer zich niet goed voelen tijdens de blind date, dan is er medische hulp beschikbaar.

Aanmelden

Wie interesse heeft in een Janssen-vaccin en een blind date, kan zich vanaf vandaag aanmelden via de website van GGD Kennemerland. De locatie wordt voor deze gelegenheid omgetoverd tot een romantische plek waar pas-gevaccineerde mensen elkaar tijdens de vijftien minuten wachttijd beter kunnen leren kennen. Normaal is de vaccinatielocatie in Haarlem op vrijdag open tot 16.30 uur, voor deze gelegenheid zijn de openingstijden verruimd.

Een tweede date

Twee weken na de Janssen-vaccinatie zijn de deelnemers beschermd tegen COVID-19 en hebben zij meer mogelijkheden om te daten. Wanneer de blind date opvolging krijgt twee weken na de vaccinatie, ontvangt het stel een presentje van GGD Kennemerland.

Over het Janssen-vaccin

Alle 18-plussers die dat willen, kunnen zich sinds juni melden bij de GGD voor een vaccinatie met het Janssen-vaccin. Mensen die al een afspraak hebben staan voor vaccinatie met een ander vaccin maar toch Janssen willen, kunnen hun afspraak omzetten naar 1 prik met het Janssen-vaccin.

De Gezondheidsraad vindt dat iedereen die het Janssen-vaccin heeft gekregen hier verstandig aan heeft gedaan. Het is volgens de Gezondheidsraad ook verstandig om gemaakte afspraken na te komen.

Meer informatie
Meer over het Janssen-vaccin: Het coronavaccin van Janssen | Vaccinatie tegen het coronavirus | Rijksoverheid.nl
Alles over de coronavaccinatie: ggdkennemerland.nl/coronavaccin