Nieuws
Geplaatst op: 29-03-2021 om 11:08 uur
Laatst gewijzigd op: 29-03-2021 om 11:28 uur

Eerste pop-up vaccinatielocatie van Nederland geopend in Zandvoort

GGD Kennemerland opende vanmorgen in Zandvoort de eerste pop-up vaccinatielocatie van Nederland. De pop-up units staan minimaal één dag op een locatie en maximaal tien weken. In Zandvoort is gekozen voor de maximale termijn.

vaccinatie, zandvoort, ggd kennemerlandIn de pop-up vaccinatielocatie is ruimte voor 78 cliënten per dag. GGD Kennemerland heeft gekozen voor een periode van tien weken omdat ouderen in Zandvoort met Pfizer gevaccineerd worden en zo de eerste en tweede prik op dezelfde locatie kunnen krijgen.

De tijdelijke vaccinatie locatie heet Pop-up. De Pop-up unit is één straatje waar één type vaccin worden gegeven. Naast de ruimte voor de administrateur en de prikplek is er ook een ruimte waar het vaccin bewaard en voorbereid kan worden, en beschikt de unit over een wachtruimte voor na de prik.

Bert van de Velden, Directeur Publieke Gezondheid GGD Kennemerland: “Doordat Zandvoort een decentrale ligging kent, leent deze gemeente zich uitstekend voor een pop-up vaccinatielocatie. Voor ouderen is het fijn dat zij nu voor de eerste en tweede prik dichtbij huis terecht kunnen.”

GGD Kennemerland kent nu vier vaccinatielocaties. Inwoners met een uitnodiging kunnen ook terecht in Badhoeverdorp (P4 Lang Parkeren Schiphol), Haarlem (Kennemer Sportcenter) en Beverwijk (P0 Bazaar). Medio april komen daar nog locaties in IJmuiden en Uitgeest bij. GGD Kennemerland is hiermee voorbereid op de beschikbaarheid van meer vaccins en heeft nu de infrastructuur beschikbaar om direct deze vaccinaties te kunnen zetten.

Meer informatie vind je op onze pagina over vaccineren