Geplaatst op: 25-07-2017 om 16:39 uur
Laatst gewijzigd op: 23-01-2020 om 10:18 uur

Seksualiteit

GGD Kennemerland heeft als taak om de seksuele gezondheid in de regio te bevorderen, en de verspreiding van soa (seksueel overdraagbare aandoeningen) te voorkomen.

Bij de soa poli van de GGD kun je o.a. terecht voor een soa test, HIV test, advies over anticonceptie en alle andere vragen over seks.

Naast het houden van soa spreekuren geeft de GGD ook voorlichting op scholen en evenementen over veilig vrijen.

Soa-spreekuren

De GGD houdt spreekuren waar een aantal doelgroepen terecht kan voor een chlamydia test of onderzoek naar andere soa. Ook kan er een HIV test worden gedaan. Alle spreekuren zijn op afspraak en gratis en anoniem.

Jongeren, anticonceptie en seks

Het aanbieden van laagdrempelige soa-zorg aan jongeren en het geven van hulp en advies aan jongeren die vragen hebben over seksualiteit (Sense) hoort eveneens tot de taken van de GGD. Denk hierbij aan het verstrekken van een recept voor de pil, hulp bij ongewenste zwangerschap, erectieproblemen of pijn bij het vrijen. Hiervoor kunnen jongeren terecht op de bestaande soa-spreekuren en Sense spreekuren. Ook dit is gratis en anoniem.

Hepatitis B vaccinatie

Door middel van een gratis hepatitis B vaccinatie aan bepaalde doelgroepen wordt getracht de verspreiding van hepatitis B te beperken en te voorkomen. GGD Kennemerland biedt deze vaccinatie actief aan personen aan die tot één van de doelgroepen behoren.