Geplaatst op: 27-07-2017 om 12:15 uur
Laatst gewijzigd op: 23-01-2024 om 14:12 uur

Onderzoek

Hoeveel inwoners in Kennemerland hebben overgewicht? Neemt het aantal rokers toe? Bij welke groepen komt depressie vooral voor? Om dit soort vragen te beantwoorden doet GGD Kennemerland onderzoek onder inwoners in de regio. De onderzoeken bieden inzicht in de gezondheidssituatie van de inwoners van Kennemerland en in de effecten van gezondheidsbevorderende activiteiten.

Daarnaast kunnen ontwikkelingen en risicogroepen in kaart worden gebracht. Gemeenten, scholen en andere partners van de GGD kunnen deze gegevens gebruiken om te bepalen voor welke onderwerpen en bij welke groepen extra aandacht nodig is.

 

Heb je een vraag over de onderzoeken van GGD Kennemerland?

Neem dan contact op met één van de epidemiologen via onderzoek@ggdkennemerland.nl

 

Gezondheidsatlas Kennemerland

 

De resultaten van de onderzoeken zijn te vinden in de Gezondheidsatlas van GGD Kennemerland via www.gezondheidsatlaskennemerland.nl. Daarmee zijn de cijfers altijd en overal voor iedereen toegankelijk. De Gezondheidsatlas bestaat uit een dashboard, databank en rapporten. In het dashboard zijn in één overzicht de belangrijkste cijfers te zien. De databank bevat al onze cijfers. In de rapporten is meer te lezen over de resultaten van een specifiek onderzoek.

 

Meer weten over wat wij en onze collega’s Adviseurs Publieke Gezondheid doen voor een gezonder Kennemerland? Bekijk dan onderstaand filmpje: