Geplaatst op: 18-12-2017 om 10:46 uur
Laatst gewijzigd op: 18-12-2017 om 11:07 uur

Oktober 2015

 

Met de volgende onderwerpen: 

Operationele Copi-oefening in Schiphol spoortunnel

In de nacht van zaterdag 19 op zondag 20 september was de spoortunnel van Schiphol tijdelijk afgesloten wegens een 'treinbrand'. Het ging daarbij om een operationele CoPI-oefening (Commando Plaats Incident), waarbij verschillende onderdelen uit de incidentbestrijdingsstructuur van het Crisisbestrijdingsplan Schiphol (CBP-S) werden beoefend. 

Landelijke GHOR-dag 2016 in Kennemerland

Vrijdag 27 mei 2016 is het tijd voor de landelijke GHOR-netwerkdag. De netwerkdag wordt dit keer georganiseerd door GGD GHOR Nederland en de GHOR GGD Kennemerland. De dag is bedoeld voor iedere medewerker die voor een GHOR-organisatie werkt. Het thema is dit jaar ‘Weg, Water, Lucht’.

Veiligheidsregio Kennemerland test kracht eigen crisisorganisatie

Maandagavond 5 oktober jl. vond de jaarlijkse systeemtest van de Veiligheidsregio Kennemerland plaats. De systeemtest is een onverwachtse alarmerings-, opkomst- en tabeltopoefening voor medewerkers van de crisisorganisatie, waarbij minimaal wordt opgeschaald naar GRIP 3.

Samen werken aan zorgcontinuïteit

Tijdens een groot incident, zoals de grote stroomstoring eind maart dit jaar, is het noodzakelijk dat zorginstellingen hun reguliere zorg kunnen blijven leveren. Dit gaat niet vanzelf, hier bereiden de zorginstellingen zich op voor. Ze hebben bijvoorbeeld ontruimingsplannen en beoefenen hun BHV-organisaties.

GHOR Kennemerland verhuist

Vanaf eind oktober zijn medewerkers van GHOR Kennemerland voortaan uitsluitend bereikbaar op hun mobiele telefoonnummer. Alle GHOR-medewerkers schakelen over op flexwerken (het nieuwe werken) en beschikken vanaf dat moment niet langer over een eigen werkplek met een vast telefoonnummer.

Nieuwe calamiteiten- en noodhulpvoertuigen

Op maandag 28 september 2015 zijn bij het Instituut Fysieke Veiligheid (IFV) in Zoetermeer de nieuwe voertuigen met uitrusting gepresenteerd die vanaf januari 2016 worden ingezet voor de geneeskundige hulpverlening bij grote calamiteiten.