Geplaatst op: 20-11-2017 om 21:23 uur
Laatst gewijzigd op: 12-12-2017 om 10:48 uur

Februari 2017

Met de volgende onderwerpen:

Themamiddag Terrorisme Gevolg Bestrijding

Op 31 januari 2017 heeft GHOR Kennemerland een succesvolle expertmeeting Terrorisme Gevolg Bestrijding (TGB) georganiseerd voor haar crisisfunctionarissen.
 

Een netwerkende GHOR?!

GHOR Kennemerland is een verbindende netwerkorganisatie die (vak)kennis, beleidsinformatie en informatie over trainingen & oefeningen met haar partners deelt en dat graag nog beter wil doen.
 

Nieuwe dienstvoertuigen voor de OvD-G’s

Sinds enkele weken heeft GHOR Kennemerland twee nieuwe dienstvoertuigen voor de OvD-G’s. De oude Volkswagen Touran zijn vervangen door een nieuwere versie, technisch net weer beter.
 

Bezoek aan buurregio GHOR Hollands-Midden

Een goede buur is beter dan een verre vriend. Met dit gezegde in het achterhoofd trekt de GHOR Kennemerland erop uit om haar buurregio’s beter te leren kennen. Vorig jaar was de GHOR Noord- Holland Noord aan de beurt voor een bezoek.
 

Nieuwe poule indeling Officier van Dienst Geneeskundige (OvD-G) gaat feestelijk van start

Vanwege het hoge risico niveau van de regio beschikt Kennemerland over twee OvD-G-poules. Vanaf dit jaar worden deze op een andere manier ingedeeld. Aanleiding hiervoor zijn de ondervonden knelpunten bij het inroosteren van RAV-medewerkers.
 

Crisisorganisatie blijft leren van GRIP evaluaties

In 2016 zijn 7 GRIP-inzetten geëvalueerd. De evaluaties hebben 52 verbeterpunten opgeleverd om de geneeskundige crisisorganisatie nog beter te laten functioneren.
 

Presentatie GHOR over voorbereiding terroristische aanslag

Dinsdagavond 31 januari gaf Petra Metzelaar, beleidsmedewerker Crisisbeheersing, namens GHOR Kennemerland een presentatie tijdens de z.g. Traumanight in het VU medisch centrum.  Centraal thema van de avond was hoe de geneeskundige keten in de regio Noordwest zich voorbereidt op een mogelijke terreuraanslag.
 

LOCC waardeert GHOR-aanpak TGB

Maandag 27 februari kregen de hoofden van de GHOR bureaus van het interregionale samenwerkingsverband  Terrorisme Gevolg Bestrijding (TGB) een taart als blijk van waardering door het  LOCC (Landelijk Operationeel Coördinatie Centrum).