Geplaatst op: 14-01-2021 om 18:00 uur
Laatst gewijzigd op: 04-01-2024 om 10:02 uur

Kan ik de coronaprik halen?

De coronaprik is in 2024 beschikbaar voor zwangeren en mensen met een medisch hoog risico die een doorverwijzing hebben van een arts. Zij kunnen op afspraak terecht bij GGD Kennemerland in Haarlem.

Afspraak maken

Ben je zwanger of heb jij een verwijzing voor een coronaprik van een behandelend arts gekregen? Je kunt op de woensdag en donderdag in Haarlem (Zijlweg 200, 2015 CK) de coronaprik op afspraak halen. Een afspraak maak je door te bellen met 023-7891631. 

 

De coronaprik tijdens de zwangerschap

Tijdens de zwangerschap is de kans groter om ernstig ziek te worden door corona. Ook kan de baby door corona te vroeg worden geboren. Daarom kunnen zwangeren de coronaprik het hele jaar door bij de GGD halen. Het best is om de coronaprik tussen de 13e en 26e week van de zwangerschap te halen. Maar het kan in principe tijdens de gehele zwangerschap. Lees meer over de coronaprik en zwangerschap.

 

Meer informatie

  • Kijk op www.mijnvraagovercorona.nl. Op deze website vind je veel informatie over corona en de coronaprik.
  • Heb je vragen? Neem contact op met ons corona klantcontactcentrum via 023 - 789 1631 (bereikbaar van maandag t/m vrijdag van 08.30 - 17.00 uur).
Welk vaccin krijg ik?

Wij vaccineren met een aangepast mRNA-vaccin. Het vernieuwde vaccin beschermt beter tegen de huidige variant van het coronavirus. Lees meer over het vaccin op mijnvraagovercorona.nl.

Er is ook een alternatief voor dit mRNA vaccin, namelijk het eiwit-vaccin van Novavax. Dit is voor mensen die om medische redenen geen herhaalprik met een mRNA-vaccin mogen, of mensen die geen coronaprik met een mRNA-vaccin willen. Dit vaccin is op een klein aantal GGD-locaties beschikbaar. Bij GGD Kennemerland kun je dit vaccin niet krijgen. Bel het landelijk nummer 0800-0174 om een afspraak te maken voor een vaccinatie met dit vaccin in een andere regio.