Geplaatst op: 25-02-2021 om 15:37 uur
Laatst gewijzigd op: 28-11-2023 om 10:30 uur

Stoppen met roken

Een goed idee! Acht van de tien mensen die roken, willen hier eigenlijk mee stoppen. Stoppen lukt het beste met hulp. Met goede hulp kan ook jij stoppen met roken!

Bel hiervoor met de gratis stoplijn 0800 1995. Zij zoeken samen met jou uit welke hulp het beste bij je past. Of kijk op de website Ikstopnu.nl

Stoppen met roken hulp is gratis. De hulp wordt één keer per jaar vergoed vanuit de basisverzekering. Je hoeft geen eigen risico te betalen. Medicatie wordt meestal ook vergoed. Je kunt ook altijd gratis terecht bij je huisarts voor hulp.

Als je wilt stoppen zonder hulp gebruik dan het boek ‘Nederland Stopt! Met roken’. Het is een handboek voor mensen die op eigen kracht willen stoppen. Dit boek is ook te leen bij de bibliotheek. Of maak gebruik van een app.

Informatie voor jongeren

Kijk op JouwGGD voor informatie over stoppen met roken. Daar staat ook informatie over de shisha pen, de e-sigaret en de waterpijp. Ook kun je de website Stoppen met roken voor jongeren en jongvolwassenen bekijken. Voor jongeren die willen stoppen met roken is er een gratis app: Quiddy
Quiddy is een nieuwe gratis app die speciaal ontwikkeld is voor jongvolwassenen tussen de 16 en 25 jaar die willen stoppen met roken. Met de app kunnen zij samen met een leeftijdgenoot stoppen. Iemand die je kent, of anoniem.

Informatie voor ouders

Als ouders wil je natuurlijk voorkomen dat je kind gaat roken. Dat is lastig want juist in de puberteit gaan veel jongeren experimenteren met roken.

Het gesprek met een puberend kind aangaan valt niet altijd mee. De website Stoppen met roken voor jongeren en jongvolwassenen kan je daarbij helpen. 

Onze nieuwsbrief vapen en snus bevat alle actuele informatie voor ouders over dit onderwerp.