Geplaatst op: 25-02-2021 om 15:37 uur
Laatst gewijzigd op: 02-03-2021 om 13:06 uur

Stoppen met roken

Een goed idee! Acht van de tien mensen die roken, willen hier eigenlijk mee stoppen. Stoppen lukt het beste met hulp. Met goede hulp kan ook jij stoppen met roken!

Bel hiervoor met de gratis stoplijn 0800 1955. Zij zoeken samen met jou uit welke hulp het beste bij je past. Of kijk op de website Ikstopnu.nl

Stoppen met roken hulp is gratis. De hulp wordt één keer per jaar vergoed vanuit de basisverzekering. Je hoeft geen eigen risico te betalen. Medicatie wordt meestal ook vergoed. Je kunt ook altijd gratis terecht bij je huisarts voor hulp.

Als je wilt stoppen zonder hulp gebruik dan het boek ‘Nederland Stopt! Met roken’. Het is een handboek voor mensen die op eigen kracht willen stoppen. Dit boek is ook te leen bij de bibliotheek. Of maak gebruik van een app.

Informatie voor jongeren

Kijk op JouwGGD voor informatie over stoppen met roken. Daar staat ook informatie over de shisha pen, de e-sigaret en de waterpijp. Ook kun je de website rokeninfo.nl bekijken. Voor jongeren die willen stoppen met roken is er een gratis app: Stopstone.

Informatie voor ouders

Als ouders wil je natuurlijk voorkomen dat je kind gaat roken. Dat is lastig want juist in de puberteit gaan veel jongeren experimenteren met roken. Het gesprek met een puberend kind aangaan valt niet altijd mee. De website rokeninfo.nl kan je daarbij helpen.