Geplaatst op: 27-07-2017 om 12:15 uur
Laatst gewijzigd op: 20-09-2017 om 10:27 uur

Advies publieke gezondheid

Hoeveel inwoners in Kennemerland hebben overgewicht? Neemt het aantal rokers toe? Bij welke groepen komt depressie vooral voor?

 

Om dit soort vragen te beantwoorden doen de epidemiologen van  GGD Kennemerland onderzoek onder inwoners in de regio. De onderzoeken bieden inzicht in de gezondheidssituatie van de inwoners van Kennemerland en in de effecten van gezondheidsbevorderende activiteiten.

 

Op basis van deze inzichten, maar ook op grond van landelijke richtlijnen en trends, brengen de Adviseurs Publieke Gezondheid advies uit aan gemeenten over de invullingen en uitvoering van hun lokale gezondheidsbeleid. Daarnaast ondersteunen de Adviseurs Publieke Gezondheid de ketenpartners bij het opzetten en uitvoeren van gezondheidsbevorderende activiteiten op de scholen en in de wijken. Daarbij wordt veelal ingezet op een integrale aanpak, waarbij intensief en structureel wordt samengewerkt met verschillende uitvoeringspartners.  

 

Meer weten over wat wij als Adviseurs Publieke Gezondheid  en onze collega’s van Epidemiologie doen voor een gezonder Kennemerland? Bekijk dan onderstaand filmpje.