Geplaatst op: 01-08-2019 om 10:13 uur
Laatst gewijzigd op: 01-11-2022 om 11:20 uur

PrEP bij de GGD Kennemerland

PrEP staat voor pre-expositieprofylaxe; dat wil zeggen al maatregelen nemen om te voorkomen dat je een ziekte krijgt voordat je eraan wordt blootgesteld. In geval van hiv bestaat de maatregel uit het dagelijks of rond de seks slikken van een pil, die een hiv-infectie kan voorkomen.

De hiv-preventiepil is bedoeld voor mensen die geen hiv hebben, maar die wel een verhoogd risico lopen om geïnfecteerd te raken. In aanvulling op het bestaande preventie-aanbod, biedt PrEP een goede kans om de hiv-epidemie te stoppen. De arts of verpleegkundige van GGD beoordeelt of iemand een indicatie heeft om PrEP te gebruiken.

PrEP bij de GGD Kennemerland
De GGD Kennemerland is sinds medio oktober gestart met de PrEP-zorg volgens de landelijke regeling. Dit houdt in dat we aan de regels van het Ministerie van VWS moeten voldoen en dat we per individu beoordelen wie in aanmerking komt voor PrEP via de landelijke regeling. Mensen die hierbuiten vallen, kunnen hun PrEP via de huisarts krijgen. De GGD werkt samen met veel huisartsen in de regio en steeds meer huisartsen hebben ervaring met PrEP.

De PrEP regeling is vol! Alleen cliënten die al in de regeling zitten kunnen online een afspraak inplannen en PrEP aanvinken.

Neem telefonisch contact met ons op als je meer informatie wil over PrEP of op de wachtlijst geplaatst wil worden.

Voor algemene informatie over PrEP kun je terecht bij PrEP tegen hiv | Man tot Man.

Voor specifieke vragen kun je ook terecht bij hivprep@vrk.nl