Nieuws
Geplaatst op: 03-06-2024 om 13:20 uur
Laatst gewijzigd op: 03-06-2024 om 13:25 uur

Hey, het is oké - samen praten over mentale gezondheid

Uit onderzoek van GGD Kennemerland blijkt dat ook in onze regio ruim de helft van de jongeren aangeeft veel last van stress te hebben, te piekeren of somber te zijn. Praten lucht op als je je niet oké voelt. Daarom is hier aandacht voor in de campagne ‘Hey het is oké’, deze gaat op vandaag van start in het kader van Week van de Mentale Gezondheid.

Mentale klachten zijn niet zo duidelijk te zien als een gebroken been. Als je bijvoorbeeld last hebt van een winterdip, stress, angst, eenzaamheid of depressie, is dat moeilijk te zien. Toch is het belangrijk om signalen ervan serieus te nemen. Bij jezelf en bij een ander. Hoe je dat kunt doen zie je op www.heyhetisoke.nl. Op deze website vind je hulp en allerlei tips die je helpen om op je eigen manier het gesprek te starten. Of ga naar Instagram @heyhetisoke.

Over Hey, het is Ok in 2024
De campagne 'Hey, het is oké' is gericht op jongeren tussen 16 en 25 jaar, en heeft als doel om het praten over mentale gezondheid en beginnende mentale klachten te normaliseren. In 2024 richt de campagne zich specifiek op de thema’s eenzaamheid en prestatiedruk, onderwerpen die ook in Kennemerland veel herkenning vinden.

Week van de Mentale Gezondheid
Van 3 tot 8 juni vindt de Week van de Mentale Gezondheid plaats. Deze week is onderdeel van een bredere maatschappelijke beweging die landelijk is gestart. Het doel is om ervoor te zorgen dat mensen naar elkaar omkijken en aandacht hebben voor zowel de eigen mentale gezondheid als die van anderen. De komende jaren zal de eerste week van juni altijd in het teken staan van de Week van de Mentale Gezondheid.

Samenwerken voor Sterkere Mentale Weerbaarheid
GGD Kennemerland werkt samen met verschillende partners zoals gemeente Haarlem, YOUZ, GGZinGeest, HART, CJG, Museum van de Geest, Tandem, Prezens, Brijder en Buurts binnen de alliantie mentale gezondheid. Het doel van deze alliantie is om de mentale weerbaarheid van jonge inwoners te bevorderen. Tijdens de Week van de Mentale Gezondheid worden er door deze partners diverse lokale activiteiten georganiseerd. GGD Kennemerland ondersteunt deze activiteiten en vraagt er aandacht voor.