Nieuws
Geplaatst op: 09-04-2024 om 12:10 uur
Laatst gewijzigd op: 09-04-2024 om 14:57 uur

Onderzoek naar gezondheid welzijn en leefstijl van jongvolwassenen

Op 8 april is de Gezondheidsmonitor Jongvolwassenen 2024 van start gegaan. Dit is een groot online vragenlijstonderzoek naar de gezondheid, leefstijl en het welzijn van jongvolwassenen tussen de 16 en 25 jaar. Dit onderzoek wordt door alle GGD’en tegelijk uitgevoerd in opdracht van het ministerie van VWS. Het Rijk en gemeenten kunnen de resultaten gebruiken om gezondheidsbeleid op te maken. GGD Kennemerland kan daarin adviseren.Van 8 april tot en met 7 juli 2024 hebben jongvolwassenen door heel Nederland de kans om de online vragenlijst in te vullen. In de vragenlijst komen verschillende onderwerpen aan bod, waaronder fysieke en mentale gezondheid, welzijn, leefstijl, genotmiddelengebruik en sociale omgeving. Om een zo compleet en betrouwbaar mogelijk beeld te krijgen is het belangrijk dat zoveel mogelijk jongvolwassenen de vragenlijst invullen. Jij kan daarbij helpen!

Ben je tussen de 16 en 25 jaar? Ga dan naar www.jongerenmonitor.nl en vul de vragenlijst in! Ben jij niet tussen de 18 en 25 jaar? Help ons dan door het onderzoek onder de aandacht te brengen bij de jongvolwassenen en onze berichten te delen van onze social media kanalen op Instagram, Facebook en/of XDe resultaten worden begin 2025 bekend gemaakt via www.gezondheidsatlaskennemerland.nl.

Klik hier voor meer informatie; bijvoorbeeld over waarom we dit onderzoek doen, of hoe het zit met de privacy.  Heb je overige vragen? Stuur dan een mail naar onderzoek@vrk.nl