Nieuws
Geplaatst op: 15-03-2024 om 08:59 uur
Laatst gewijzigd op: 15-03-2024 om 11:34 uur

Bewegen staat voorop in nieuwe Jeugdgezondheidszorg (JGZ) locatie in Nieuw-Vennep

Donderdag 14 maart werd de volledig gerenoveerde Jeugdgezondheid locatie in Nieuw-Vennep officieel geopend door wethouder Sport en Gezondheid, Mariëtte Sedee van Haarlemmermeer samen met Ciska Scheidel, Directeur Veiligheidsregio / Publieke Gezondheid Kennemerland. De inrichting van deze locatie is volledig gericht op het stimuleren van bewegen bij jonge kinderen. Zo zijn er een spiegel, een hinkelbaan en andere bewegingsattributen te vinden die door het Nederlands Centrum Jeugdgezondheid en het Kenniscentrum Sport en Beweging zijn ontwikkeld.

Bewegen essentieel

Hinkelbaan in JGZ locatie

Wethouder Mariette Sedee gaf aan dat de deze hernieuwde JGZ-locatie een belangrijke stap in de goede richting is: “Met deze JGZ-locatie bieden GGD Kennemerland en de gemeente Haarlemmermeer een gezonde start voor elk kind. We investeren in de gezondheid en de toekomst van onze jeugd. We geven hen de kans om gezond op te groeien, om hun potentieel volledig te benutten en om sterke en veerkrachtige individuen te worden.”

Directeur Ciska Scheidel sloot op de woorden van Mariëtte Sedee aan met het benadrukken van het belang van jeugdgezondheidzorg. "Op deze locatie in Nieuw-Vennep werden vorig jaar (2023) zo’n 6000 vaccinaties gezet. In totaal werken hier 15 jeugdartsen, jeugdverpleegkundigen, en consultatiebureau assistenten. Tijdens ongeveer 2000 afspraken per jaar zien zij veel ouders en kinderen.

Dan ben je zó goed bezig en plots werd deze locatie getroffen door een overstroming. Drie maanden lang is er hard gewerkt aan een renovatie. En er is meer gedaan dan renoveren alleen… Wat ben ik trots dat hier in Nieuw-Vennep de eerste JGZ-locatie in onze regio is die meer bewegen bij kinderen stimuleert. Een unicum binnen onze GGD!

De locaties van de Jeugdgezondheidszorg (GGD Kennemerland) zijn er voor alle kinderen en hun ouders. Zij kunnen er terecht voor vragen en advies over opgroeien, opvoeden en ouderschap op alle leeftijden. De locatie in Nieuw-Vennep is ook een consultatiebureau voor kinderen van 0-4 jaar.

Opening locatie door Ciska Scheidel en Mariette Sedee