Nieuws
Geplaatst op: 16-02-2024 om 14:56 uur
Laatst gewijzigd op: 16-02-2024 om 15:51 uur

Voorkom Muizen- en Rattenoverlast

Bijna overal komen muizen en ratten voor in Nederland. Beide dieren zijn heel vervelend als je ze in huis hebt. Het is belangrijk om te voorkomen dat er snel heel veel muizen of ratten in je leefomgeving komen om een plaag te vermijden.

Foto van rat in de wildernis

Muizen- en rattenoverlast kan je voorkomen door kieren en gaten waar ze doorheen zouden kunnen komen dicht te maken, geen etensresten op het aanrecht te laten liggen en eten op te bergen in goed afsluitbare dozen.

Bij enkele muizen kan je muizenvallen plaatsen, zijn het er zo veel dat het niet meer lukt om ze allemaal te vangen met vallen dan is het advies om een professionele bestrijder te bellen. Voor het bestrijden van ratten of kan je beter gelijk een professionele bestrijder bellen omdat ratten moeilijk te vangen zijn. De GGD bestrijdt geen muizen en ratten. Op deze site zie je wie je kan benaderen voor de bestrijding.

Voor meer informatie klik hier