Nieuws
Geplaatst op: 29-02-2024 om 17:03 uur
Laatst gewijzigd op: 06-03-2024 om 11:52 uur

De Liefdeskrant: over vriendschap, verliefdheid, jezelf zijn, wensen en grenzen

Dit jaar brengt team Gezonde School alweer de derde editie van de Liefdeskrant uit! De Liefdeskrant is gemaakt dóór kinderen en vóór kinderen uit regio Kennemerland. Ook dit jaar staat de Liefdeskrant weer boordevol leuke positieve verhalen van leerlingen over verliefdheid, vriendschap, jezelf zijn en grenzen en wensen, ook online.

Liefdeskrant voorkant 2024Het doel van de Liefdeskrant is om praten over verliefdheid, vriendschap en jezelf zijn te normaliseren, om leerlingen met herkenbare verhalen een hart onder de riem te steken en om handvatten te bieden voor het omgaan met lastige situaties. De krant is een laagdrempelig middel voor leerkrachten om gesprekken te voeren over deze onderwerpen in de klas. Elke basisschool in de regio ontvang de Liefdeskrant.

De krant wordt in de Week van de Lentekriebels (4 t/m 8 maart) uitgedeeld aan alle leerlingen uit groep 5 t/m 8.

Benieuwd naar de Liefdeskrant? Lees het hier in volledigheid.