Nieuws
Geplaatst op: 29-01-2024 om 14:25 uur
Laatst gewijzigd op: 29-01-2024 om 16:35 uur

'Connect met mij!' Online ouderavond over relaties en seksualiteit

Bouwen aan de gezonde ontwikkeling van je kind in relaties & seksualiteit; online en offline. Team Gezonde School Kennemerland organiseert een online ouderavond waar dit thema centraal staat.

Wanneer: 13 februari 2024 van 19.30 -20.30 uur online
Met wie: Team Seksuele Gezondheid van GGD Kennemerland 
Voor wie: alle ouders en/of opvoeders van VO-leerlingen 12 t/m 18 jaar.  

Vrijwel elke ouder komt vroeg of laat in discussie met zijn/haar puber over: de smartphone. Dan heb je je als ouder vast weleens afgevraagd: ‘Welk digitaal gedrag is normaal voor pubers en wat niet?’ 'Wat als mijn puber online met vreemden praat of porno kijkt?' 'Wat komt mijn puber online zoal tegen en hoe leer ik mijn kind om hier weerbaar en zelfstandig mee om te gaan? ' In de seksuele opvoeding gaat het om weerbaarheid, zelfbeeld, vriendschap en liefde, ook online. Hoe zorg je ervoor dat kinderen zich kunnen ontwikkelen tot mensen die respect hebben voor zichzelf, anderen en ook online verantwoorde keuzes maken?

Met deze online ouderavond betrekken we alle ouders in regio Kennemerland actief bij het thema.   

‘Connect met mij!’ is op 13 februari van 19.30-20.30 uur. Naast het geven van informatie en tips zetten wij ouders aan het denken over seksuele opvoeding. Dit jaar gaan we vooral in op de online leefwereld van de jongeren en geven we ouders tips en tricks mee. Daarmee sluit de online ouderavond perfect aan op het thema van de Week van de Liefde 2024; ‘Let’s talk about love and sex!’.

Heb jij interesse hierbij aanwezig te zijn, dan kan je je via deze link aanmelden. Uiteraard ben je als docent ook van harte welkom!