Nieuws
Geplaatst op: 16-11-2023 om 11:30 uur
Laatst gewijzigd op: 16-11-2023 om 11:57 uur

Najaarsronde voor de coronaprik 2023 loopt nog tot en met 22 december

Mensen van 60 jaar en ouder, zorgmedewerkers met direct pati├źntencontact en mensen die jaarlijks uitgenodigd worden voor de griepprik, kunnen nog tot en met 22 december de coronaprik halen bij GGD Kennemerland. Met de coronaprik brengen zij hun bescherming tegen ernstig ziek worden door corona weer op peil.

Brief met afspraak van het RIVM

60-plussers hebben hierover een brief van het RIVM in de bus gehad, of ontvangen deze binnenkort. Soms staat er een ingeplande afspraak bij de GGD in de brief. Voor zwangeren en voor mensen met een verwijzing van een medisch specialist, geldt dat zij ook in heel 2024 de coronaprik kunnen krijgen.

 

Val je binnen de doelgroep, heb je nog geen afspraak en wil je wél de coronaprik?

Ga dan direct naar planjeprik.nl (of bel met 0800-7070) en maak een afspraak. Je kunt tot en met 22 december bij de GGD terecht. Daarna is de najaarsronde voorbij en kun je geen coronaprik meer halen bij de GGD. Het is belangrijk om tijdig een afspraak in te plannen: naarmate het einde van het jaar in zicht komt, zullen steeds meer locaties sluiten of maar beperkt geopend zijn. Hoe eerder je de afspraak maakt, hoe groter de kans op een afspraak dichtbij.

Coronaprik aan huis

Kun je niet zelfstandig én niet met hulp van anderen naar een GGD-priklocatie komen? Dan kun je tot en met 8 december via het nummer 0800-2077 met de GGD overleggen of je eventueel de coronaprik aan huis kunt krijgen.