Nieuws
Geplaatst op: 04-09-2023 om 14:15 uur
Laatst gewijzigd op: 05-09-2023 om 09:02 uur

Stoptober: stoppen met roken in oktober

Met z’n allen 28 dagen stoppen met roken? Dat kan met Stoptober! De tiende editie van Stoptober komt eraan. Stoptober geeft iedereen die wil stoppen met roken alle steun om 28 dagen niet te roken. En dat is belangrijk, want na een periode van 28 dagen niet roken, is de kans 5x groter dat je blijvend stopt met roken.

De landelijke kick-off van Stoptober was op vrijdag 1 september 2023 en vanaf 1 oktober start de 28 dagen niet roken reis. Inmiddels hebben al meer dan 400.000 mensen succesvol meegedaan met de grootste stoppoging van Nederland en hebben met elkaar bewezen dat Stoptober werkt.

Stoppen met roken doe je niet alleen
Stoppers kunnen weer gebruik maken van de gratis Stoptober-app. Net als vorig jaar beschikt de app over een community-functie; motiverende berichten en een ‘noodhulp’ lijn. De Stoptober-app is beschikbaar voor iOS en Android, en is te downloaden van eind september tot 31 oktober. Als je dit wilt kun je de app vervolgens het hele jaar gebruiken ter ondersteuning. Via social media (FacebookTwitterInstagram) blijf je op de hoogte en sta je in contact met anderen die hetzelfde doormaken als jij en kun je ervaringen uitwisselen. Jij doet toch ook mee? Vanaf 1 september kun je je inschrijven. Ga naar www.stoptober.nl en maak gebruik van alle steun die Stoptober je te bieden heeft!

Stoptober komt ook naar jou toe!
In september en oktober kun je het Stoptober team ook bij jou in de buurt vinden. Op 8 september vind je het team op de markt in Heemskerk en later deze maand op verschillende plekken in Beverwijk en Heemskerk. Hier kan je terecht voor vragen over bijvoorbeeld de app en meer tips rondom stoppen met roken.

Stoptober camper
De Stoptober camper rijdt door heel Nederland en komt op drukke pleinen en markten. Daar krijg je informatie over het stoppen met roken en over Stoptober. In regio Kennemerland staan we met de Stoptober camper op dinsdag 26 september van 13.00 – 16.00 uur op de markt in Schalkwijk, Haarlem.

Initiatiefnemers
Stoptober is een initiatief van KWF Kankerbestrijding, het Longfonds, de Hartstichting, GGD GHOR Nederland, Gezondheidsfondsen voor Rookvrij en het Ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport (VWS).