Nieuws
Geplaatst op: 17-07-2023 om 14:49 uur
Laatst gewijzigd op: 17-07-2023 om 15:59 uur

Klaar voor de toekomst

Met veel enthousiasme wil ik mijzelf aan jullie voorstellen als de nieuwe Directeur Publieke Gezondheid van de GGD Kennemerland. Mijn naam is Ciska Scheidel. Ik heb de eer om het stokje over te nemen van mijn gewaardeerde voorganger, Bert van de Velden, met wie ik de afgelopen weken al nauw heb mogen samenwerken. Net als Bert zal ik mijn visie en ideeën met jullie delen over gezondheid in deze mooie regio die ook op gezondheidsgebied uitdagingen kent.
Ik zal dat doen vanuit mijn eigen achtergrond. Hiervoor was ik Directeur Publieke Gezondheid, maar dan op landelijk niveau bij het Ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport. COVID heeft ook voor mij veel impact gehad. Daarvoor werkte bij een grote gemeente op het gebied van jeugd en veiligheid. Deze ervaringen zet ik in voor de gezondheid van Kennemerland.
 

Publieke gezondheid Kennemerland

Voor de publieke gezondheid in Kennemerland staan we voor grote uitdagingen, variërend van de bestrijding van infectieziekten en het bevorderen van een gezonde levensstijl tot het versterken van de mentale gezondheid en het aanpakken van gezondheidsverschillen. Een grote uitdaging. Gelukkig staan zeer betrokken medewerkers van onze GGD en partners uit de regio klaar. We kunnen alleen niet alles tegelijkertijd doen, focus is nodig. De basis waar ik mij op richt is een veerkrachtig gezondheidssysteem, klaar voor de toekomst. Wat dat is, ga ik samen met jullie de komende jaren verder ontdekken. Het bevorderen van de gezondheid, preventie en het beschermen van de gezondheid zijn belangrijke onderdelen. Dat kan niet zonder versterken van de samenwerking tussen belanghebbenden. 
 

Bundelen van krachten

Samen willen we de gezondheid van iedere inwoner van Kennemerland – jong en oud – verbeteren en ervoor zorgen dat niemand achterblijft. Ik weet dat ik alleen niet veel ga bereiken en we dus samen aan de bak moeten. Daarom roep ik iedereen in Kennemerland op om samen met mij de weg voorwaarts te bewandelen. Laten we de krachten bundelen en bouwen aan een gezondere en veerkrachtigere toekomst. Ik sta altijd open voor suggesties, ideeën en samenwerkingsvoorstellen.