Nieuws
Geplaatst op: 08-05-2023 om 13:43 uur
Laatst gewijzigd op: 08-05-2023 om 13:49 uur

Mpox-vaccinaties weer van start

De mpox-vaccinatiecampagne (voorheen: monkeypox of apenpokken) gaat deze maand weer van start. Vanaf maandag 8 mei kunnen msm- en bi-mannen en transpersonen in Kennemerland, die nog niet eerder gevaccineerd zijn en die weten dat zij een grotere kans hebben op een mpox-infectie, hiervoor een afspraak maken.

De vaccinatie is belangrijk om infecties en verspreiding van het mpox-virus zoveel mogelijk te voorkomen. Vorig jaar kende Nederland, en andere landen in Europa, een uitbraak van infecties met het mpox-virus. Het begon in het voorjaar en liep de hele zomer door. Vanaf eind juli vorig jaar werd de doelgroep uitgenodigd voor een vaccinatie.

Nieuwe meldingen van het virus

Het virus hield zich deze winter rustig, maar sinds maart zijn weer enkele gevallen van een mpox-infectie in Nederland gemeld. Mpox is dus nog niet verdwenen en kan zo weer een uitbraak veroorzaken.

Voor wie is de mpox-vaccinatie?

Iedereen met een verhoogd risico, kan een vaccinatie tegen mpox krijgen. Kijk op ggdkennemerland.nl/mpox of jij in aanmerking komt.

Afspraak maken

Behoor je tot de doelgroep? Dan kun je bellen met 023 789 1631 om een afspraak te maken. Vaccinaties zijn mogelijk vanaf zaterdag 20 mei.

Meer weten over mpox?

Kijk dan op ggdkennemerland.nl/mpox