Nieuws
Geplaatst op: 20-04-2023 om 09:46 uur
Laatst gewijzigd op: 20-04-2023 om 09:56 uur

Vaccinaties? Voor dichtbij én ver weg.

De meivakantie en de zomervakantie is in zicht. We zien de reizen naar verre bestemmingen weer toenemen.

Wist je dat je een ziekte als besmettelijke geelzucht (hepatitis A) kunt oplopen in landen zoals Marokko en Turkije, maar ook in landen verder weg zoals Kaapverdië, Indonesië en Mexico? Een vaccinatie beschermt.

Veel mensen zijn zich er niet van bewust dat zij op reis gaan naar een land waar Hepatitis A voorkomt. De prik tegen hepatitis A zit niet in het Rijksvaccinatieprogramma, het is dus geen standaard kinderprik.

Kinderen en ook volwassenen kunnen een ziekte zoals hepatitis A gemakkelijk oplopen. Het is een virusziekte. Het virus kan zich na terugkomst van vakantie via de toiletten, deurklinken, kranen en handdoeken verspreiden. Hierdoor worden meer mensen ziek. Met goede voorbereidingen en een vaccinatie zijn veel gezondheidsproblemen te voorkomen.

Meer informatie

Op de website van GGD Reisvaccinaties vind je per land de aanbevolen en verplichte vaccinaties. En je krijgt meteen advies over jouw persoonlijke situatie. Kijk op de website voor meer informatie over Hepatitis A. Download de app GGDreistmee. Handig als je op reis bent.

GGD reisvaccinaties Met kinderen op reis