Nieuws
Geplaatst op: 14-03-2023 om 16:59 uur
Laatst gewijzigd op: 14-03-2023 om 17:31 uur

Ouderwebinar PO Zelfbewust opgroeien met liefde op 28 maart

Op 28 maart 2023 organiseert ons team Gezonde School Kennemerland, de online ouderavond 'Zelfbewust opgroeien met liefde'. We doen dit samen met de experts van Centrum voor Seksuele Gezondheid & Jeugdgezondheidszorg! De ouderavond is bestemd voor alle ouders en opvoeders met kinderen tussen de 4 t/m 12 jaar.

De online ouderavond 'Zelfbewust opgroeien met liefde' vindt plaats op dinsdag 28 maart van 19.30-20.30 uur. Het is belangrijk dat scholen ouders betrekken en informeren over het thema Relaties en Seksualiteit. Alle scholen hebben daarom inmiddels de uitnodiging ontvangen om deze door te sturen naar de ouders.

Wat biedt het jou als ouder?

In deze webinar krijg je als ouder praktische tips over het zelfverzekerd maken van je kind in de seksuele ontwikkeling. Daarnaast wordt er ingegaan op de invloed van social media en hoe je daar als ouder wegwijs in wordt.

Zo kun je je aanmelden

Ben jij een ouder met interesse voor deze ouderavond? Je bent van harte welkom om je aan te melden via het aanmeldformulier.

Week van de Lentekriebels

Het is natuurlijk geen toeval dat het ouder-webinar plaatsvindt direct na de Week van de Lentekriebels van 20 tot en met 24 maart. Tijdens deze week geven basisscholen in heel Nederland les over weerbaarheid, relaties en seksualiteit uit bijvoorbeeld het lespakket Kriebels in je Buik en zijn er vaak ook andere feestelijke activiteiten binnen de school. Het thema dit jaar is: 'Wat vind ik fijn?' . De rode draad hiervan is autonomie en een positief zelfbeeld.