Nieuws
Geplaatst op: 15-02-2023 om 13:58 uur
Laatst gewijzigd op: 15-02-2023 om 15:30 uur

30 DAGEN GEZONDER, 1 t/m 30 maart: welke uitdaging ga jij aan?

Over wat gezond is, kunnen we heel lang praten. Maar over wat voor jou gezonder is, hoef je vast niet lang na te denken. Dat weet je wel... Maar ‘weten’ is nog niet ‘doen’. In de praktijk is het vaak lastig om te kiezen voor gezonder. Daarom organiseert GGD Kennemerland, samen met een aantal andere GGD’en de actie ‘30 dagen gezonder’. Een actie die werkt.

30 dgn gezonderDoe ook mee aan ‘30 dagen gezonder’!

Als je je voor 1 maart aanmeldt, krijg je tijdens de actiemaand tips om in actie te komen voor jouw gezondheid. En… als je dit samen met je familie, vrienden of collega’s doet, is het nog leuker en werkt het nog beter. Samen houd je elkaar scherp.

Kies je eigen uitdaging

Uitdagingen kunnen bijvoorbeeld zijn: elke dag 10.000 stappen of een ommetje maken, water drinken in plaats van fris, 30 dagen een compliment geven aan jezelf of een ander, geen blik op de telefoon/sociale media voor 8.00 uur, elke dag koud afdouchen. Bedenk voor jezelf of samen met anderen een gezonde uitdaging die bij jou past. Er staan nog meer suggesties op www.30dagengezonder.nl. Hier kun je je ook aanmelden. Dat kan in je eentje of (wel zo leuk) samen met anderen.

Samen gaat het lukken

Tijdens de actiemaand en bij de start ontvang je tips en adviezen. Daarnaast helpen de aanmoedigingen van andere deelnemers je om vol te houden, zie hiervoor de Facebookpagina van 30 dagen gezonder