Nieuws
Geplaatst op: 22-12-2022 om 09:01 uur
Laatst gewijzigd op: 22-12-2022 om 09:08 uur

Vakantiebeurs 2023: Mooie herinneringen maken en gezond weer thuis!

Onbezorgd genieten van je vakantie, nieuwe culturen ontdekken, lekker eten, bijzondere dieren zien; alle ingrediënten om mooie herinneringen te maken. Gezond weer thuis komen maakt de reis nog fijner. Van 12 tot en met 15 januari 2023 staat de GGD samen met het Ministerie van Buitenlandse Zaken, de Douane, op het ‘Wijs op reis’-plein op de Vakantiebeurs in de Jaarbeurs Utrecht.

Wijs op reis

Je vindt het Wijs-op-reis-plein in hal 11. Je kunt daar al je vragen stellen over wat mee mag over de grens, wat je kunt doen bij problemen in het buitenland en natuurlijk welke vaccinaties je nodig hebt. Heel gemakkelijk: alle informatie voor een goede reisvoorbereiding op één plein in hal 11.

GGD-stand

In de GGD-stand krijg je informatie van deskundige GGD-verpleegkundigen over: vaccinaties op reis; maatregelen tegen muggen(beten) en gebruik van bijvoorbeeld malariapillen;·veilig eten en drinken, hygiëne, diarree op reis;·omgaan met dieren, zoals honden en apen en het risico op rabiës (hondsdolheid);corona.

Download de apps!

Elke reiziger raden we aan om 2 apps op reis mee te nemen:

  • de app GGDreistmee, waarin je alle gezondheidsinformatie voor op reis vindt;
  • de Reisapp van het Ministerie van Buitenlandse zaken en de Douane.

Zien we jou ook op de Vakantiebeurs? 12-15 januari 2023.

GGD: daar kun je mee op reis!

Volg de reis gezond gids