Nieuws
Geplaatst op: 27-10-2022 om 16:12 uur
Laatst gewijzigd op: 27-10-2022 om 17:19 uur

Weekend van 29 & 30 oktober vrije inloop herhaalprik voor 75+ in Velsen-Noord

75+ers in enkele gemeenten van Kennemerland ontvangen op vrijdag 28 oktober om 12.00 uur een SMS-bericht van GGD GHOR-Nederland met een uitnodiging voor de corona-herhaalprik. Op vertoon van deze SMS en hun identiteitsbewijs, kunnen zij op inloop, dus zonder afspraak, op zaterdag 29 oktober of zondag 30 oktober binnen de uitnodigingstijd uit de SMS langskomen voor de coronavaccinatie op onze vaccinatielocatie in Velsen-Noord aan de Concordiastraat 28.

De uitnodigings-SMS wordt verstuurd om de herhaalprik bij deze doelgroep te stimuleren. Vooral ouderen hebben baat bij een inenting met de herhaalprik, omdat het de afweer tegen het coronavirus vergroot en ook beschermt tegen de omikron-variant. 

SMS voor 75+ers in Velsen-Noord, Uitgeest, Beverwijk en Heemskerk

Enkel bewoners van de gemeenten rondom de vaccinatielocatie in Velsen-Noord worden benaderd. Dat betekent dat 75+ers (mensen die geboren zijn in 1947 of eerder) in de gemeenten Beverwijk, Heemskerk, Velsen-Noord en Uitgeest een SMS kunnen verwachten. 

Voorbeeld van de SMS

Een voorbeeld van een SMS-bericht dat wordt verstuurd is: 

'U kunt ook zonder afspraak een herhaalprik tegen corona halen. Als u wilt, kunt u op vertoon van dit bericht en uw identiteitsbewijs op zaterdag 29-10 tussen 15:00 en 16:20 zonder afspraak terecht op deze GGD-locatie: Velsen Noord, Concordiastraat 28. Groet, GGD GHOR NL'

Dag en tijdspanne wisselt per gemeente

De SMS-berichten worden op vrijdag 28 oktober om 12.00 uur verstuurd. Het is belangrijk dat ontvangers van het SMS-bericht kijken naar de uitnodigingsdatum en de genoemde tijdspanne in het bericht, want het moment waarop mensen op vrije inloop langs kunnen komen wisselt per gemeente. We vragen de genodigden dan ook langs te komen op de dag en binnen de tijdspanne uit de SMS die zij ontvangen hebben. 

Identiteitsbewijs en SMS meenemen

Op de vaccinatielocatie worden de genodigden gevraagd hun identiteitsbewijs te tonen en de SMS die zij ontvangen hebben van GGD GHOR Nederland. We willen de 75+ers dan ook verzoeken om hun identiteitsbewijs of paspoort mee te nemen naar de vaccinatielocatie, net als hun mobiele telefoon. 

Over de herhaalprik

Meer informatie over de herhaalprik vind je op www.ggdkennemerland.nl/coronavaccin