Nieuws
Geplaatst op: 30-09-2022 om 10:34 uur
Laatst gewijzigd op: 30-09-2022 om 10:36 uur

Gratis online training suicidepreventie jongeren

Uit onderzoek van 113 Zelfmoordpreventie blijkt dat er de afgelopen maanden een toename is van zelfmoorden onder jong volwassenen (tot 30 jaar).

70 procent van de jongvolwassenen die in 2021 en 2022 zelfmoord heeft gepleegd was man. Ook is onderzoek gedaan naar zelfmoordgedachten bij jongvolwassenen. 69 procent van deze groep is vrouw. Een derde van de jongvolwassenen met zelfmoordgedachten heeft het afgelopen jaar daadwerkelijk een zelfmoordpoging gedaan.

De zorgwekkende cijfers laten zien dat de nood hoog is en dat we daar nog meer aan moeten doen met z’n allen. Jij kunt helpen door de nieuwe ‘Vraag Maar Online Training’, over suïcidepreventie bij jongeren, te volgen of mensen in jouw omgeving erop te wijzen.

De training is ontwikkeld vanuit de Landelijke Agenda Suïcidepreventie en biedt inzicht in hoe suïcidale gedachten bij jongeren ontstaan, hoe je het gesprek kunt aangaan en welke rol je kunt spelen in het vinden van de juiste hulp. De training is gratis te volgen voor mensen van 18 jaar en ouder: van professionals tot naasten.